Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıktı. Zehriyle bir insanı toprağa gönderiyor

Elazığ'da görülen et yiyen örümcek paniğe neden oldu. Zehriyle bir insanı öldürebilen örümcek, bir eve girmeye çalışırken görüntülendi. Zıplayan ve oldukça büyük boyutlara ulaşan örümceği ev sahibi zorlukla uzaklaştırdı. Havaların ısınmasıyla birlikte sarıkız örümceklerinin sayılarının arttığı belirtiliyor.

Elazığ’a bağlı Karteldere köyünde bir vatandaş penceresinin sinekliğinde sarıkız örümceği görüntüledi. Eve girmeye çalışan böcek, paniğe neden oldu. Ardından vatandaş böceği pencereden uzaklaştırdı.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıktı. Zehriyle bir insanı toprağa gönderiyor - Resim : 1

ET YİYEN ÖRÜMCEK OLARAK BİLİNİYOR

Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görülen Sarıkız örümceği, et yiyen örümcek olarak biliniyor. Zehirli olan ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan sarıkız örümceğinin 13 santimetre uzunluğa kadar ulaşabildiği ve zıplayabildiği de belirtildi. Zehriyle bir insanı ölüme götürebileceği belirtilen örümceğin akrep ve kertenkele ile beslendiği biliniyor.