Adliyede işi yoktu! Mevlit yemeği yapmaya gidiyordu

Çağlayan Adliye'sinde dün teröristler tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda hayatını kaybeden iki çocuk annesi Dilfıraz Karataş'ın adliyede bir işi olmadığı, mevlit yemeğe hazırlamaya giderken çatışmanın ortasında kaldığı öğrenildi. Karataş hakkında yakınları, "mahallede kimseye zararı olmayan, güleç bir insandı" ifadelerini kullandı.

Adliyede işi yoktu! Mevlit yemeği yapmaya gidiyordu

Dün Çağlayan Adliyesi'nin önünde yaşanan saldırıda, teröristlerin silahından çıkan mermilerin sırtına isabet etmesiyle ağır yaralanan sivil vatandaşlardan Dilfıraz Karataş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İki çocuk annesi Karataş'ı, "melek gibi bir insan" diye anlatan komşuları ve akrabaları, bir yakınının mevlit yemeğine giderken olay yerinden geçtiğini ve hayatını kaybettiği söyledi.

Adliyede işi yoktu! Mevlit yemeği yapmaya gidiyordu - Resim : 1

SIRTINDAN VURDULAR!

Terör örgütü mensubu Pınar Birçok ve Emrah Yayla'nın etkisiz hale getirildiği saldırı girişiminde teröristlerin silahından çıkan kurşunlarda sırtından ağır yaralanan Dilfıraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

"MEVLİT YEMEĞİ HAZIRLAMAYA GİDİYORDU"

AA'da yer alan habere göre Karataş'ın yakınları Bağcılar'daki evinde taziyeleri kabul etti. Karataş'ın akrabası Zeynel Ağırgöl, yengesinin herkese yardım etmeyi sevdiğini ve bir yakınının mevlit yemeğini hazırlamak için yardıma gittiğini söyledi.

Adliyede işi yoktu! Mevlit yemeği yapmaya gidiyordu - Resim : 2

"ÇOK İYİ BİR KOMŞU, ABLA VE ANNEYDİ"

İki çocuk annesi Dilfıraz Karataş'ı 25 yıldır tanıdığını ifade eden komşusu Osman Kadıoğlu ise, Karataş'tan mahallede herkesin övgüyle bahsettiğini belirterek, "Çok iyi bir komşu, abla ve anneydi" dedi.

Adliyede işi yoktu! Mevlit yemeği yapmaya gidiyordu - Resim : 3

"AİLESİ PERİŞAN OLDU, MELEK GİBİ BİR İNSANDI"

Kadıoğlu, "Mahallede kimseye zararı olmayan, güleç bir insandı. Melek gibi bir insandı, Allah rahmet eylesin. Teröre kurban gitmesi acı. 25 yıldır tanıdığımız için çocukları da elimizde büyüdü. Çocukları, ailesi ve bizler için zor. Ailesi de perişan oldu" diye konuştu.

"METROBÜSTEN İNDİ, ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI"

İHA'da yer alan habere göre de Kadıoğlu şöyle devam etti: "Bildiğimiz kadarıyla zavallı kadıncağız oradaki çatışmanın ortasında kaldı. Bir akrabası vefat etmişti. Onun da mevlit yemeği vardı. Yemeğini yapmaya gitmişti. Adliyede bir işi yoktu. Muhtemelen metrobüsten indikten sonra tesadüfi şekilde ablamız çatışmanın ortasında kaldı. Muhteşem birisiydi."