Adnan Oktar: Aslında oynamaktan rahatsızdım

Hakkında 870 yıl hapis cezası istenen Adnan Oktar, hâkim karşısına çıktı ve savunmasını yaptı. Avukatların ardından Cumhuriyet Savcısı, Oktar’a sorularını yöneltti. Oktar'ın ifadesi bugün de gündemden düşmedi.

Savcı, Oktar’a kanalındaki programlarında kendisinin mehdi olduğunu ima ettiğini ve örgüt evlerinde karıncalarla konuştuğu, hava olaylarını değiştirilebildiğiyle ilgili notlar ele geçirildiğini hatırlattı.

Ardından da “Savunmanızda tutuklandıktan sonra doların arttığını söylediniz. Bunları örgütü diri tutmak için mi söylüyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Sanık Oktar, savcının sorusuna “Ben burada dürüst davranıyorum. Seyyidim. Peygamberin soyundan olduğum için bu normal. Bu benzerlik belki 100 insanda çıkabilir. dedi.

Televizyon kanalında kedicikler ismini verdiği kızlarla eğlenceli şarkılar eşliğinde oynayan Adnan Oktar, bu durumu anlatırken neredeyse zorla oynadığını savundu.

Oktar'ın savunmasında şu ifadeler vardı:

"Mehdi olsam sarık cübbeyle çıkardım. Eğlenen insanlarında, dekolteli hanımlarında müslüman olacağını göstermek istiyordum. Yoksa ben oynamaktan çok rahatsızım. Bazı gelenekçi müslüman kardeşlerim bunu yanlış anladı.”