AFAD açıkladı! Malatya'da peş peşe iki deprem!

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'da saat 17.46'da 5,2 ve 17.49'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesi merkezinde saat 17.46'da 5,2 17.49'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 17.46'da Battalgazi ilçesi merkezinde meydana gelen deprem yerin 6.9 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Yabancı kaynaklara göre depremin büyüklüğü ise 5,6 olarak ölçüldü.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI TV100'E KONUŞTU

Pınar Işık Ardor ile Akşam Raporu programına bağlanan Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bütün şehrimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizim gerek koordinasyon merkezimize, gerek itfaiye merkezimize intikal eden can ve mal kaybı noktasında olumsuz bir şeyin olmadığını ifade etmek istiyorum. İki depremi yaşadık. Temennimiz ve dileğimiz olumsuz bir şeyin olmaması. “ dedi.

ALİ YERLİKAYA SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, “Malatya ili Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.