Deprem destek ödemesi başvuru sonucu nasıl öğrenilir? AFAD hane başı destek ödeme sonucu sorgulama ekranı!

Depremzedelere verilecek destekler için başvurular sürüyor. Depremden etkilenen vatandaşlara, taşınma, barınma (kira) ve yakınları ölenlere de 100 TL nakdi destek verilecek. AFAD tarafından e-Devlet üzerinden alınan başvuruların sonuçları merak ediliyor. Peki, Deprem destek ödemesi başvuru sonucu nasıl öğrenilir? AFAD hane başı destek ödeme sonucu sorgulama ekranı!

Deprem destek ödemesi başvuru sonucu nasıl öğrenilir? AFAD hane başı destek ödeme sonucu sorgulama ekranı!

Konutları hasarlı olan depremzedelere kira ve taşınma yardımı veriliyor. Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. AFAD tarafından alınan yardım başvurusu ile ilgili ödemelerin ne zaman yapılacağını, başvuru sonuçlarının nereden açıklanacağı merak ediliyor.

 DEPREM DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Konutları hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere acil ihtiyaçlarını karşılamaları için hane başına 10 bin lira nakdi destek ödemesi ile, 15 bin lira taşınma yardımı ve kira yardımı gibi destekler için online olarak başvuru alındı. AFAD’ın e-Devlet üzerine bulunan “Hane Başı Destek Ödeme Sonucu Sorgulama” sayfasından başvuru sonucu ve ödeme durumu kontrol edilebiliyor.  

DESTEK BAŞVURUSU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN