Afgan direniş lideri Taliban karşıtı mücadelede yardım istedi

Afganistan Ulusal Direniş Cephesi lideri Ahmed Mesud savaşçılarının "bir kez daha Taliban'ı ele geçirmeye hazır olduklarını" ancak sahip oldukları mühimmatın uzun bir savaşa yetmediğini söyledi.

Afgan direniş lideri Taliban karşıtı mücadelede yardım istedi

Afganistan Ulusal Direniş Cephesi lideri Ahmed Mesud, Al Jazeera'nın haberine göre Washington Post gazetesinde yayınlanan bir köşe yazısı aracılığıyla Taliban'a karşı direniş savaşçılarına destek çağrısında bulundu.

Savaşçılarının "bir kez daha Taliban'ı ele geçirmeye hazır olduklarını" ancak sahip oldukları mühimmatın uzun bir savaşa yetmediğini söyledi.

“Ne olursa olsun, mücahit savaşçılarım ve ben Panjshir'i Afgan özgürlüğünün son kalesi olarak savunacağız. Moralimiz sağlam. Bizi neyin beklediğini deneyimlerimizden biliyoruz.

Massoud, "Fakat daha fazla silaha, daha fazla mühimmat ve daha fazla malzemeye ihtiyacımız var" dedi.

“Amerika ve onun demokratik müttefikleri, teröre karşı sadece Afganlarla ortak bir mücadeleye sahip değiller. Artık ortak idealler ve mücadelelerden oluşan uzun bir geçmişimiz var. Özgürlük davasına yardım etmek için hala yapabileceğiniz çok şey var. Sen bizim geriye kalan tek umudumuzsun."