ABD Afganistan'da uçaktan düşen insanların görüntüsünü tişörte bastı tepkilerin ardından satışı durduruldu

Afganistan'da Taliban'dan kaçmaya çalışan iki kişi ABD uçağından yere düşerek hayatını kaybetti. ABD o kişilerin sulietini tişörte bastı, olay sosyal medyada büyük tepki aldı. Tepkilerin ardından tişörtlerin satışı durduruldu.

ABD Afganistan'da uçaktan düşen insanların görüntüsünü tişörte bastı tepkilerin ardından satışı durduruldu

Taliban'ın, Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinin ardından halk ülkeden kaçmaya başladı. Dünyayı dehşete düşüren görüntülerde, insanların ülkeyi terk etmek için ABD'ye ait uçağın üstüne ve iniş takımlarına bindiği, kalkıştan kısa süre sonra ise metrelerce yüksekten düşerek feci şekilde can vermişti.

 İnsanların korkunç şekilde can verdiği korkunç görüntüler istisnasız herkesi dehşete düşürdü. New York Post'ta yer alan habere göre uçaktan düşen Afganların silüetlerinin yer aldığı tişörtler internetten satış yapan bir platformda satışa sunuldu. Farklı renklerde satışa sunulan tişörtün üzerinde 'Kabul Skydiving Club Est. 2021' (Kabil Atlama Kulübü 2021'de Kuruldu) yazısı yer alıyor.

Sosyal medyada tepki gösterildi

Olay kısa bir süre içinde yayılan haber sosyal medyada infial yaratırken, görüntüler binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve yorum yapıldı. Binlerce kullanıcı bu girişimi eleştirirken, tişörtlerin satışa sunulduğu online alışveriş platformuna da "Bu satışı durdurun" çağrısı yapıldı.

Satışı durduruldu

ABD'nin internet üzerinden satış yapan alışveriş platformu ETSY, Afganistan’ın Kabil Hamid Karzai Havalimanı'ndan hareket eden uçaktan düşen insanlara ait görüntülerin basılı olduğu tişörtlerin satışını durdurdu.

Kaynak: Mynet