Afrin'de hastaneye füzeli saldırı

Afrin’e PKK/PYD terör örgütü tarafından atılan füze ve top atışları hastaneye isabet etti. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybetti, 27 sivil de yaralandı. Konuyla ilgili Hatay Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Afrin'de hastaneye füzeli saldırı

Hatay Valiliği, Afrin’e PKK/PYD terör örgütü tarafından atılan füze ve top atışlarının hastaneye isabet ettiğini, 13 sivilin hayatını kaybettiğini, 27 sivilin de yaralandığını açıkladı.

"Hastanenin acil bölümüne isabet etti"

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada,

“Rejim tarafından kontrol edilen Tel Rıfat bölgesinden PKK//PYD terör örgütü unsurlarınca yapılan grad füzesi ve top atışları Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesinin Acil Bölümüne isabet etmiştir. Hastanede tedavi görmekte olan 6 sivil hayatını kaybetmiş, 20’nin üzerinde sivilin yaralandığı tespit edilmiştir. Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Ölü ve yaralı sayısı yükseldi

Valilikten yapılan bir diğer açıklamada ise saldırıda hayatını kaybeden sivillerin sayısının 13'e, yaralananların sayısının 27'ye yükseldiğini bildirdi.

"Sessiz kalmak suça ortak olmaktır"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Terör örgütünün Suriye'deki kolu, vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu saldırı karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır." ifadelerini kullandı.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Terör örgütünün Afrin'de bir hastaneye yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör örgütünün Suriye'deki kolu, vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu saldırı karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır."