Ağrı, Iğdır, Kars, Van ve Hakkari... Tehlikede ilk ama ilk olarak siz varsınız... Zehir bezlerine bağlı dişleriyle öldürüyor

Türkiye'de yılanların aktif olmaya başlamasının ardından uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Ülkemizde dünyanın en zehirli yılanlarından biri olduğu bilinen engerek yılanlarının Ağrı, Iğdır, Kars, Van ve Hakkari'de yaşadığı biliniyor. Zehir bezlerine bağlı dişleriyle insanları ısırdığı bilinen bu yılanlara karşı çok dikkatli olunması gerektiği kaydediliyor.

Ağrı, Iğdır, Kars, Van ve Hakkari... Tehlikede ilk ama ilk olarak siz varsınız... Zehir bezlerine bağlı dişleriyle öldürüyor

Havaların ısınmaya başlamasının ardından dünyanın en zehirli yılanlarını bünyesinde bulundurduğu bilinen Doğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik uyarıların sıklığı da arttı. Son olarak Hakkari'de dünyanın en zehirli yılanlarından biri olduğu bilinen engerek yılanı görüntülendi. Yılanın doğada aktif olmasının ardından Ağrı, Iğdır, Kars, Van ve Hakkari bölgesine önemli bir uyarı yapıldı. 

Bu türün Doğu Anadolu Bölgesinin Ağrı, Iğdır, Kars, Van ve Hakkari illerinin çevresinde bulunan yüksek dağların kayalık kısımlarında yayılış gösterdiği ifade eden Ali Satar, bu türün vücut uzunluğunun da ortalama 100 santimetre aralığında olduğunu kaydetti. Satar, "Köşeye sıkıştırılır ve uzaklaşması için yeterli alan bırakılmazsa, yüksek sesli tıslamalarla birlikte hızlı ısırma saldırısı gösterileri ile karşısındakine gözdağı vermeye çalışabilir. Daha da ısrarla üzerine gidilirse ve kendisini ciddi tehlike altında hissederse, tek savunma silahı olan zehir bezlerine bağlı dişleri ile ısırabileceği biliniyor" dedi.