Ahmet Çakar tv100’e konuştu: Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz! Cumhurbaşkanım bir vatandaş olarak benim reisimdir, Türkiye'nin 1 numarasıdır!

Suudi Arabistan'da düzenlenecek olan Süper Kupa'da Atatürk pankartı ve tişörtü taleplerine izin verilmemesi sonucu maçın iptal edilmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına bağlanan spor yorumcusu Ahmet Çakar "Sayın Cumhurbaşkanım bir vatandaş olarak benim reisimdir, Türkiye'nin 1 numarasıdır. Futbolda da benim ağabeyimdir. O da bir futbolcudur. Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz, bırakmamalı. Bu da spora siyaset falan değildir." dedi.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, siyasal iletişimci Nur Tuğba Aktay, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına konuk oldu. 
 
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda Süper Kupa maçında karşılaşacak olan Galatasaray ve Fenerbahçe, Atatürk görseli taşıyan tişörtlerin giyilmesine izin verilmemesi üzerine Türkiye'ye dönme kararı aldı. tv100 yayınına bağlanan spor yorumcusu Ahmet Çakar yaşananları değerlendirdi. 

"SAYIN ERDOĞAN BU YAPILANI KİMSENİN YANINA BIRAKMAZ"
Çakar "Sayın Cumhurbaşkanım bir vatandaş olarak benim reisimdir, Türkiye'nin 1 numarasıdır. Futbolda da benim ağabeyimdir. O da bir futbolcudur. Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz, bırakmamalı. Bu da spora siyaset falan değildir." ifadelerine yer verdi. 

 

 "BÖYLE BİR ŞEYİN SEHVEN HATASI DAHA DA KORKUNÇTUR"

"Kimse Mustafa Kemal'i ve İstiklal Marşı'nı sehven  hataya konu yaptırmaz" açıklamalarında bulunan Ahmet Çakar, "Bu bilinçli bir şey değilse ve bir sehven hataysa daha da korkunç. bir milli marş, sehven hata olabilecek kadar küçük bir detay değildir. Bu işin sorumlusu TFF Başkanı Büyükekşi'dir. TFF Başkanı, Suudi Arabistan Devleti ile Arabistan devletini karşı karşıya getirdi. Bizim oraya hacca giden vatandaşlarımız var. Yarın bir gün, 'hacca da gelmeyin' derlerse, ne yapacağız?" şeklinde konuştu. 

"TÜRK FUTBOLU REZİL OLDU"

Ahmet Çakar’ın açıklamaları şu şekilde:

"Hem Türk devleti, hem de Türk futbolunu çok zor duruma soktular. Futbol Federasyonu, bu işleri götüremedi. Türk devletini ve Türk futbolunu bu rezillikle karşı karşıya bıraktılar. Zaten 20 gündür Türk futbolu hakkında skandal şeyler yazıldı. Hakem dövmeler, birçok skandallar..

Bu olayda 3 rezillik yaşandı. Türk futbolu rezil oldu. İstiklal Marşımız pazarlıklara meze oldu. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında diplomatik bir kriz oldu."