Bahsi edilen 'yorumcu' (!)

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu, geçtiğimiz günlerde Ahmet Kaya'nın 'Kum Gibi' eserini seslendiren Ivana Sert'e tepki gösterdi. Gülten Kaya Hayaloğlu, "Bahsi edilen 'yorumcu' (!) ise albüm için bir izin başvurusunda bulunmuş değil" dedi.

Bahsi edilen 'yorumcu' (!)

Ivana Sert'in bir programda Ahmet Kaya'nın 'Kum Gibi' şarkısını kırık Türkçesiyle seslendirmesi sosyal medyada olay oldu. Sert'i, sert şekilde eleştirenlerin yanı sıra, cesareti nedeniyle kutlayanlar da vardı. Son tepki ise eser sahibi Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu'ndan geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Gülten Kaya Hayaloğlu şöyle yazdı:

Açıklama:
İlginç bir biçimde gündem olmuş bir eser okuma konusu üzerinden sosyal medya ve diğer iletişim yollarıyla bize ulaşan/soran herkese cevap olsun: Ahmet Kaya eserlerini sahne, konser vb alanlarda okuyanlar bizden izin almıyorlar. Albüm formatı ise yasal izin gerektiriyor ve tüm Dünya’da olduğu gibi, FSEK gereği Türkiye’de de bunun telif karşılığı vardır. Bahsi edilen ‘yorumcu’(!) ise albüm için bir izin başvurusunda bulunmuş değil. Bunu da öğrenmiş olalım. Bilen, bilmeyene anlatsın lütfen. Teşekkürümle...

Ahmet Kaya'nın ağabeyinden destek

Ahmet Kaya'nın ağabeyi, Mustafa Kaya ise Ivana Sert'e destek çıktı. "Programa İvana Sert isimli bir kardeşimiz katılmış ve Ahmet Kaya'nın Kum Gibi şarkısını okumuş" diyen Kaya, "Bana da şarkının sözlerini değiştirmiş, sözlere başka anlamlar yükleyip, çarpıtmış' diye duyumlar geldi. Ben de merak ettim ve programı izledim. Fakat şarkının sözlerinde herhangi bir değişiklik ve herhangi bir başka anlam yükleme ya da çarpıtma görmedim. Şarkıyı gayet güzel ve ritmine uygun bir şekilde okumuş. Yüreğine sağlık Ivana kardemişimizin. Medeni cesaret göstermiş, televizyona çıkmış okumuş. Ben eleştiri yapmayacağım çünkü eleştiri yapılacak bir şey yok. O eleştiri yaptığını zannedip de hezeyan gösterenleri de kınıyorum. Türk insanına yakışmayan sözler söylemeyin" dedi.

Ivana Sert: Herkese teşekkür ederim

Ivana Sert gelen eleştirilerin ardından, "Ahmet Kaya’nın ne kadar büyük bir sanatçı olduğunu hepimiz biliyoruz. Onu çok sevdiğim ve saydığım için bu şarkıyı okumak istedim. Olumlu ve olumsuz yorumlar geldi. Olabilir. Ben bu şarkıyı içten ve severek söyledim. Herkese teşekkür ederim" dedi.