Aile Bakanlığı'ndan dar gelirli ailelere müjde! Her bir çocuk için ayrı başvuru yapılıyor. Ödemeler PTT'den yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin ekonomik olarak rahatlamaları için çeşitli sosyal destek ödemelerini hayata sokuyor. Çocuklu aileler için başlatılan bu destek ödemesine aileler her çocuk için ayrı ayrı başvuruda bulunabilir.

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirli ailelere müjde! Her bir çocuk için ayrı başvuru yapılıyor. Ödemeler PTT'den yapılacak

Türkiye'de yaşayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi haneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı maddi destek programı ile nefes alıyor. Bu program kapsamında çocuklu ailelere 3.750 TL ödeme yapılacak.

ÖDEMELER PTT'DEN YAPILIYOR

Ödemeler PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek ve başvurular e-Devlet sistemi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabilir. Kimlik numarası ve şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yaparak başvuru formunu doldurabilirsiniz.

HER AY ÖDEME YAPILIYOR

Başvuruda bulunmak için, hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Her çocuk için ayrı başvuru yapılabileceği vurgulanıyor. Ödemeler, her ayın 15-30 arasında hak sahiplerinin IBAN numaralarına veya PTT aracılığıyla hesaplarına yatırılacak.

Bu maddi destekler, dar gelirli ailelere önemli bir destek sağlayacak ve ailelerin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak. Aileler, bu fırsattan yararlanmak için başvurularını hemen yapabilirler.