Aile destek ödemleri uzatılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi duyurdu. Hemen hesaplarınızı kontrol edin

Türkiye'de milyonlarca dar gelirli ailenin faydalandığı Aile Destek Ödemesi'nde süre uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran ayında bitmesi gereken aile destek ödemelerinin süresiyle ilgili bilgi verdi. İşte uzatılan tarih ve ne kadar ödeme yapılacağı...

Aile destek ödemleri uzatılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeli haberi duyurdu. Hemen hesaplarınızı kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere verdiği destek ödemeleriyle ilgili bilgi geldi. Her ayın 15’inden sonra düzenli olarak hesaplara yatırılan Aile Destek Programı ödemeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye Aile Destek Programı’nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." dedi. Aile destek ödemesi kapsamında belirlenen kişilerin hesaplarına 850 TL ile 1250 TL arasında yardım yapılıyordu.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNİN SÜRESİ UZATILDI

Aile Destek Ödemeleri haziran ayı itibarıyla son buluyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destekler kapsamında sağlanan aile destek yardımı 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek sona erecekti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye Aile Destek Programı’nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." müjdesini verdi.

2023 AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.