AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz: Dolar kuru 8-9'a düşmez ama 11-12'de kalır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti'nde önemli açıklamalarda bulundu. Dövizdeki dengelenmenin 2-3 ay içerisinde olacağını kaydeden Demiröz, kurların stabil hale geleceğini söyledi, "Dolar kuru 8-9'a düşmez ama 11-12'de kalır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti'nde Pınar Işık Ardor'un sorularına yanıt verdi, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Vedat Demiröz'ün açıklamalarından önemli satırbaşları şöyle:

Dünya pandemi sürecinde olağanüstü bir dönemden geçti, dünya ekonomisi küçüldü. Önümüzdeki günlerde göreceksiniz büyüme rakamımız en az 11’in üzerinde gelecek.

"Enflasyonun yüzde 20'nin üzerinde çıkmasını bekliyoruz"

100 lira maliyeti olan doğalgazı halkımıza 25 liradan verdik, yüzde 75’ini devlet finanse etti. Elektrikte yüzde 50’sini devlet, bütçeden karşılıyordu. Akaryakıtta yüzde 25 finanse ediyorduk.

Enflasyonun yüzde 20'nin üzerinde gelmesini bekliyoruz. Artan fiyatlar konusunda vatandaşımızın iki ay sabretmesi gerekiyor. 2 ay içinde aşağıya doğru bir iniş olacak. Şu anda yapacağımız iş vatadaşımızın alım gücünü artırmak.

10 yıl sonra köprülerin veya neredeyse hastanelerin tamamı devletin olacak. Hiçbir bedel ödenmeyecek. Bizler görmeyeceğiz belki ama gelen iktidarlar gelecekteki bu köprüleri bedava yapacaklar, insanımız buna layık.

"Bu kurlar stabil hale gelecek"

Ekonomide bütün göstergeler mükemmel. 2-3 ay içerisinde döviz dengelenmesi olacaktır. Bu kurlar stabil hale gelecektir.  Dolar kuru 8-9'a düşmez ama 11-12'de kalır. Kur korumalı TL mevduatı sigorta gibi görülebilir.

Fiyatlar aşağı gidecektir. Kurdaki bu köpükten, spekülatif hareketten dolayı herkes tedarik maliyetim ne olacak, bu malı satarsam kaça alır koyarım diye fiyatları yükseltti ama bakanlıklar bu olayın üzerindeler.

Türkiye’nin kalkınmasını istemiyorlar. Bütün hedefe Recep Tayyip Erdoğan’ı koymuşlar. Ellerinden geleni yapıyorlar.

Başka ülkelere yapılsa onlar da ayakta kalamazlar, biz gene güçlüyüz. Satın alma partisine göre dünyadaki en iyi yaşanabilir 11. ülkeyiz.

Memur ve emekli zamlarında son durum

Asgari ücretten vergi alınmıyor. Bugüne kadar böyle bir durum yoktu. Bunu hiç kimse unutmasın. Memurlarımıza hem oradan katkı, hem enflasyon farkından katkı gelecek. Alım gücünü artırıp memur ve emeklilerimizi rahata erdireceğiz. Memur ve emekli zamlarındaki nihai tablo ayın 15'ine kadar netlik kazanmış olur.