AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tv100’e konuştu: CHP, DEM Parti ile anlaşmanın varlığından utangaç davranıyor

Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk olan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş "CHP, DEM Parti ile anlaşmanın varlığından utangaç davranıyor. Burada ittifak yapılıyorsa bunu net bir şekilde ortaya koysunlar. Hilelerle, adaylıktan çekilmeler olduğunda seçmen buna cezayı verir. Gayrimeşru bir ilişkinin varolduğu ortaya çıkıyor. DEM Parti, meşrulaştırmak istiyor. CHP, Anadolu'daki insanın çekinikliğinden iki yüzlü bir siyaset uygulamaya çalışıyor." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, tv100'de Doğru Yorum programında Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklamalarından satır başları:


DEM PARTİ BAŞVURU İÇİN GEÇ Mİ KALDI?
- İyi niyetli bir yaklaşım varsa 5'e 5 kala bunu verdiler ise seçim kurulu bunu değerlendirecektir. Karar olumlu olduktan sonra DEM Parti'nin adaylarını belirlediğini ifade edecek. Aksi halde DEM Parti YSK'ya gittikten sonra kararını verecek. 5'e 5 kala verdiler ise seçim kurulunun almaması mümkün değildir. Sezai Temelli ardından trafik sıkışıklığını ifade etti. 

"CHP İKİ YÜZLÜ BİR SİYASET UYGULAMAYA ÇALIŞIYOR"
- İstanbul genelinde değil, bazı yerlerde anlaşmalar var. CHP, DEM Parti ile anlaşmanın varlığında utangaç davranıyor. Diğer siyasi partiler de net olun diyor. Son zamanlarda Esenyurt'ta DEM Parti'nin kabul ettiği birisi CHP'den aday yapıldı. Burada ittifak yapılıyorsa bunu net bir şekilde ortaya koysunlar. Hilelerle, adaylıktan çekilmeler olduğunda seçmen buna cezayı verir. Gayrimeşru bir ilişkinin varolduğu ortaya çıkıyor. DEM Parti, meşrulaştırmak istiyor. CHP, Anadolu'daki insanın çekinikliğinden iki yüzlü bir siyaset uygulamaya çalışıyor.

"GENEL BAŞKAN OLMAK FARKLI, LİDER OLMAK FARKLI VE ÇOK ZOR"
- Hatay'da vatandaşın sesini duyduk diyor, anket yaptık Lütfü Savaş'ı değiştireceklerini ifade ediyor. Arkasından Lütfü Savaş öne çıktı diyor. Lider olabilmek var, genel başkan olabilmek var, artı vekaleten orada oturabilmek söz konusu. Genel başkan olmak farklı, lider olmak farklı ve çok zor. Lider toplumu arkasından koşturabilen, inandıklarını halka inandırabilen kişidir. Bunu da 23 yıldır cumhurbaşkanımız, genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. 

"2019 İTTİFAKI ERDOĞAN'I ORTADAN KALDIRMA İTTİFAKIYDI"
- 2019 yılındaki süreç, Tayyip Erdoğan fenomenini ortada kaldırabilmek, onu yenebilmek suretiyle ortaya çıkan bir ittifaktı. Dünya tarihinde nadir gözüken, cumhuriyet tarihinde hiç olmayan bir süreçte Erdoğan, girdiği bütün seçimleri kazanmış, o bütün seçimlerde kaybedenler bir araya gelerek kazanana karşı birlik oluşturdu. 2019 bunun örneğiydi. 

"İSTANBUL'DA 328 KİŞİNİN EN ÇOK BİRLEŞTİĞİ KİŞİLER ANKETE KONULDU"
- İstanbul'da 39 ilçemiz var. 1 büyükşehir belediye başkanımız var. 39 ilçenin ilçe başkanı, kadın kolları ve gençlik kolları başkanı, il yürütme kurulu üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkanları olmak üzere 328 kişi olarak toplandık. Herkese kağıt dağıttık. Erdoğan, 28-30 arkadaşımıza söz verdi, adaylar kağıtlara yazıldı. Aday kim olabilir diye konuşuldu. 328 kişinin en çok birleştiği kişiler ankete konuldu. Teşkilatın benimsediği isimler konuşuldu. Anketler eşit çıkıyorsa il ve ilçe başkanlarına sorduk. Başkanlar mutabık kaldıysa, milletvekilleri aynı kanaatte ise o kişiyle yolumuza devam ettik. 

SİYASETTE YAPAY ZEKA TARTIŞMASI
- Bir siyasi parti sokağın sesini anlayamıyorsa, teşkilatlar bunun farkında değilse siyasi parti olmaya lüzum yok. Yapay zekadan birini genel başkan seçsinler, yapay zeka olarak adaylarını tespit etsinler. Siyaset insanla muhattap olmaktır. İnsanla bir olmak, el ele tutuşabilmektir. Yapay zekanın duygusu yoktur. 

“15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI ÖNEMLİ BİR İTTİFAK ORTAYA ÇIKARILDI. BUNUN SONUCUNDA CUMHUR İTTİFAKI TEK PARTİ GİBİ DAVRANIYOR”
- Siyasette hedef iktidar olmaktır. İktidar olmakta Genel Başkanın ortaya çıkmasıdır. Bugün Cumhur İttifakı’nın parçalanmaması, yek vücut olmasının en büyük sebeplerinden biri 15 Temmuz Hain Darbe Girişimine karşı önemli bir ittifak ortaya çıkarıldı. O önemli ittifakın sonuçlarında bugün Cumhur İttifakı tek parti gibi davranıyor.

“SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN OYU 2014 YILINDAN BERİ SABİT DURUYOR” 
- 50+1 doğru bir yöntem. 2014 yılındaki ilk seçim Cumhurbaşkanlığında 50+1 oldu. 2010 yılındaki anayasa değişikliğimizde Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilsin dedik. Halk tarafından ilk seçilen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu 2014 yılından beri sabit duruyor.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN KADIN KOLLARI VE GENÇLİK KOLLARINA ÇOK HASSASİYETİ VAR. HALKIN BENİMSEDİKLERİ ÇOK ÖNEMLİ”
- Kadın Kollarından, Gençlik kollarından olması gerektiği ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda çok hassasiyeti var kadın ve gençlik konusunda. Hatta dün Ankara’ya karşılamaya çıktığımızda bana “Kadınları ne yaptınız?” dedi. “Efendim bir hesaplayayım, bakayım” dedim. yüzde 23 veya yüzde 24 kadın kontenjanından seçilebilecek yere hanımefendileri koymuşuz. Orada benim içim çok rahatladı. Oradan halkın benimsedikleri çok önemli. Benim beğendiğim biri değil, halkın beğendiği biri bizde ön planda.