AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan net Kıbrıs mesajı: Her alanda Doğu Akdeniz'de bu varlık korunacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunu zedeleyecek herhangi bir adımın atılmasına müsaade edilmeyecek, her alanda Doğu Akdeniz'de bu varlık korunacak. Halklarımız ve egemenlik haklarımızdan doğan diğer ticari haklarımız hepsi sonuna kadar kullanılacaktır” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan net Kıbrıs mesajı: Her alanda Doğu Akdeniz'de bu varlık korunacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Genel Başkanvekili Tahir Budagov ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, KKTC’de ortak basın toplantısı düzenledi.

“Kıbrıs’ın dünya çapında tanınması için yapılacak olan seferberliğin işlerini hep birlikte gerçekleştireceğiz”

Özbekistan’ın Taşkent kentinde gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) toplantısında KKTC’nin gözlemci statüsünde Türk dünyasının bir parçası olarak kabul edilmesinin tarihi bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bundan sonraki süreçte ümit ediyorum ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uluslararası alanda giderek daha fazla tanınacak, uluslararası alandaki işbirliklerini daha fazla artıracak ve önümüzdeki dönem Kıbrıs’ın dünya çapında tanınması için atılacak olan adımların, yapılacak olan seferberliğin işlerini hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

 

“Ümit ediyorum ki, Kıbrıs çok daha iyi noktaya gidecektir”

Üç ülke arasındaki birliğin, beraberliğin kıyamete kadar devam edeceğini belirten Kurtulmuş, “Bu sadece resmi bir birliktelik değil, kalbi bir birlikteliktir. Her geldiğimizde Kıbrıs'ın daha da gelişmiş, daha da güçlenmiş olduğunu biliyoruz. Ümit ediyorum ki, Kıbrıs çok daha iyi noktaya gidecektir” dedi.

“Her alanda Doğu Akdeniz’de bu varlık korunacak”

Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinen Kurtulmuş, “Buradaki varlığınız özellikle Doğu Akdeniz'deki dengelerin fevkalade şekilde yerli yerine oturtturan bir varlıktır. Nasıl Kıbrıs'ta herhangi bir oldubittiye müsaade edilmediyse, bundan sonraki süreçte de özellikle Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunu zedeleyecek herhangi bir adımın atılmasına müsaade edilmeyecek, her alanda Doğu Akdeniz'de bu varlık korunacak. Halklarımız ve egemenlik haklarımızdan doğan diğer ticari haklarımız hepsi sonuna kadar kullanılacaktır” dedi.