tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Kıbrıs'ta gündem oldu

Cihat Yaycı'nın dün yayımlanan "Türkiyesiz bir Akdeniz ve Türksüz bir Kıbrıs hatta Anadolu isteyenler var" yazısı Kıbrıs medyasında ses getirdi.

tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Kıbrıs'ta gündem oldu

tv100.com yazarı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın dün yayımlanan yazısını Kıbrıs'ta Volkan gazetesi manşetine taşıdı. 

Yazıyı manşetine taşıyan Volkan gazetesi Yaycı'nın, "Yunanistan'ın 'Megali İdea' düşüncesinden vazgeçmediği" düşüncesini öne çıkartarak yazarın uyarılarına tek tek yer verdi.

tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Kıbrıs'ta gündem oldu - Resim : 1

Öte yandan Yaycı'nın daha önce "Kıbrıs Türk’ün elinden kayar gider" yazısında değindiği “Kıbrıs Türk Tarihi gençlere öğretilmeli, müfredata konulmalı” önerisi Kıbrıs'ta tartışılıyor.

Kıbrıs Gazetesi, "İhtiyaç Büyük" maşetiyle yayınladı ve Kıbrıslı gazeteci, akedemisyen ve yazarın görüşlerine yer verdi.

tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın yazısı Kıbrıs'ta gündem oldu - Resim : 2

Yaycı'nın önerisini destekleyen akedemisyen, yazar ve gazeteciler tartışmanın geç kaldığına dikkat çekerek "Kıbrıs Türk Tarih Kurumu" kurulması gerektiğini de belirtti.

Cihat Yaycı'nın "Türkiyesiz bir Akdeniz ve Türksüz bir Kıbrıs hatta Anadolu isteyenler var" yazısını okumak için tıklayınız...

"KKTC'de iç cepheyi sağlamlaştırmak lazım yoksa KKTC Türk'ün elinden kayar gider..." yazısı için tıklayınız...