AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti'den yeni anayasa mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. Dönem'e hazır. Yeni dönemde öne çıkacak konulardan biri de yeni anayasa. AK Parti ve MHP, takvim olarak yerel seçim sonrasını işaret ediyor. CHP, konuyu kendi yetkili kurullarında tartışıp kararını ondan sonra alacak. İYİ Parti ise önlerine gelecek çalışmaya bakıp kararlarını vereceklerini açıkladı.

Milletvekilleri, yeni yasama dönemine kapıları araladı. Ortak gündem, yeni anayasa çalışmasıydı. Siyasi parti temsilcileri, TV100 yayınında konuyu değerlendirdi.

ÖZLEM ZENGİN: ORTAK ANLAYIŞ VE REFERANDUM KARTI
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, referandum kartını açtı ve ortak bir anlayışa ihtiyaç olduğunu belirterek "Ortak bir anlayışa ihtiyaç var, acelemizde yok. Bunu koştura koştura yapamayacağız. Benim sözüm var denilen herkesin dinleneceği bir ortam oluşturulacak. Referandum eşiğini geçen bir sayıyla da Meclis'ten geçse, böylesi bir sivil anayasaya yakışan şey, muhakkak süreçle milletin reyine gitmektir." dedi. 

FETİ YILDIZ: CUMHURİYETİN TEMEL NİTELİKLERİNDE VE VATANDAŞLIK TANIMINDA TAVİZ YOK
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, kırmızı çizgilerini açıkladı ve yerel seçim sonrasına işaret etti. Yıldız "Cumhuriyetin temel niteliklerinde ve vatandaşlık tanımında taviz yok, bunlar bizim kırmızı çizgimizdir. Yerel seçime kadar anayasa hazırlamak mümkün değil. Her partinin, MHP'nin yaptığı gibi bir anayasa teklifiyle gelmesi lazım." ifadelerine yer verdi.

GÜLİZAR BIÇER KARACA: CHP'NİN YETKİLİ ORGANLARINDA BU RANDEVU TALEBİ GÖRÜŞÜLECEKTİR
CHP Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, yetkili kurullarının görüşmeleri işaret ederek "Defalarca anayasa değişikliği yapıldı, fakat yapılan bu anayasa değişikliği ihtiyaçları karşılamaya yetti mi? Hayır. CHP'nin kapısı tamamen kapalı mı? Hayır. CHP'nin yetkili organlarında bu randevu talebi görüşülecektir." dedi.

MUSAVVAT DERVİŞOĞLU: ÖNÜMÜZE GELECEK ŞEYE BAKACAĞIZ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavvat Dervişoğlu ise yapılacak görüşmelere işaret etti. Dervişoğlu "Hazırlıkları bir görelim, neyin üzerinde tartışılacak, onu bir görelim. Açık ve kapalı demiyorum, önümüze gelecek şeye bakacağız." diye konuştu.