AK Parti MYK sona erdi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten kritik açıklamalar: Netanyahu hükümetinin eylemleri soykırımdır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırıları sert bir dille eleştirerek, "Netanyahu hükümetinin eylemleri soykırımdır" ifadelerini kullandı. Bölgedeki gerilim için uluslararası toplumun gerekeni yapması gerektiğini ifade eden Çelik, "BM hiçbir şekilde sürecin gidişatına müdahil değil. 121 ülke İsrail'e ateşkes çağrısı yaptı" dedi.

AK Parti MYK sona erdi... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten kritik açıklamalar:  Netanyahu hükümetinin eylemleri soykırımdır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası açıklamalarda bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıda Gazze meselesinin ele alındığını ve Türkiye'nin temaslarının görüşüldüğünü söyledi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

İsrail Hamas ile mücadele ettiğini söyleyerek sivilleri katlediyor. Ölü sayısı 10 bine ulaşmıştır. Böyle bir olayı rakamlarla anlatmak ayrı bir acı. 10 bin kişiden 7 bininin çocuklardan ve kadınlardan oluştuğunu ifade etmek gerekir.

"121 ÜLKE İSRAİL'E ATEŞKES ÇAĞRISI YAPTI"

Şimdiye kadar 55 cami 16 hastane, 105 sağlık merkezi doğrudan İsrail ordusu tarafından hedef alınmıştır. Netanyahu hükümetinin tüm bu eylemleri savaş suçudur, soykırımdan başka bir şeyle ifade edilmez. BM hiçbir şekilde sürecin gidişatına müdahil değil. 121 ülke İsrail'e ateşkes çağrısı yaptı. Gelinen tablo artık uluslararası tablonun iflas ettiği bir tablo haline gelmiştir. 

"ULUSLARARASI TOPLUM GEREKENİ YAPMALIDIR"

Tüm bunlar savaş suçu niteliğinde gelişmelerdir. Gazze halkına dönük olarak Netanyahu hükümetinin ortaya koyduğu katliam siyaseti soykırımdan başka bir şeyle ifade edilemez hale gelmiştir. BM Genel Sekreteri bunu 'dehşet' duygusuyla ifade ediyor. Tüm bu ifadelerine rağmen BM hiçbir şekilde sürecin gidişatına müdahil değil. 121 ülke İsrail'e ateşkes çağrısı yaptı. Bu tablo içerisinde BM İnsan Hakları Komiseri gidişattaki vahşeti görerek istifa etmiştir.

Bütün uluslararası toplumu Cumhurbaşkanımızın bu girişimine destek vermeye davet ediyoruz. İnsan hakları ihlalleri karşısında suçluların gerekli cezayı alması için gerekli desteği vermelidir.

"İSVEÇ'İN ATTIĞI ADIMLAR YETERLİ BULUNURSA ONAY VERİLECEK"

Netanyahu Tevrat'tan alıntılar yaparak kendi vahşetine dini duyguları alet etmeye çalışıyor. Kim ki yaptıkları katliamları meşrulaştırmak için Tevrat ve İncil'den referans getiriyorsa Tevrat ve İncil'e inananlara saygısızlık yapıyor ve Tevrat ve İncil'i hedef alıyor demektir.

Netanyahu'nun yaptığı Nazilerin yaptığı ile aynı şeydir.

Bu hayatını kaybeden çocuk ve kadınlar örgüt mensubu muydu? Hamas ile mücadele diyerek 7 bin kadın ve çocuğu katlettiler. Netanyahu zihniyetinin DEAŞ zihniyetinden farkı yok. Karşı çıkan herkesi kriminalize etmeye çalışıyorlar. Türkiye buna boyun eğmez.

Bundan sonra karar yetkisi Meclis'tedir. İsveç'in attığı adımlar yeterli bulunursa onay verilecek; yeterli bulunmazsa onay verilmeyecektir. Yüce Meclis'in yetkisindedir bu, benim bir şey söylemem doğru olmaz.