AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklamalar… Çelik: İsrail tüm insani değerleri katletmektedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını lanetlediklerini vurguladı ve "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 3 gün yas ilan edilecektir. Bu masumlara dayanışmanın, onlarla birlikte olduğumuzun ifadesidir. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır" dedi. Çelik öte yandan, İsrail'in hastane katliamına tepki göstererek, "Bu insanlık tarihinin gördüğü en büyük katliamlardan biri" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklamalar… Çelik: İsrail tüm insani değerleri katletmektedir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği saldırıda en az 500 sivilin hayatını kaybetmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösteren Çelik, hastane saldırısına dikkat çekerek; Türkiye'de 3 gün ulusal yas ilan edileceğini açıkladı.

Çelik, ''Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır. İsrail güvenlik güçleri tüm insani değerleri katletmektedir.' dedi. Çelik öte yandan, İsrail'in saldırılarında hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İnsanlar bu kadarını da yapmaz diyerek hastaneye sığınıyorlar hastaneyi de bombalıyor. Bunu lanetlediğimizi ifade ediyoruz. Bu çerçevede burada hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu çerçevede üç gün ulusal yas ilan edilecektir. Bu büyük milletimizin Filistin’deki mazlum, çoluk, çocuk, masumlarına dayanışmasının, kalbimizin ve bütün varlığımızla onlarla birlikte olduğumuzun bir ifadesidir. Aynı acıyı paylaşıyoruz. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır.

ABD'NİN SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERMESİ

Bunun çatışmayı körükleyeceğini görmezden geliyorlar. Ortada bir durum vardır ki Batılı devletlerden bir diplomatik performans görülmemiştir. Yaptıkları tek şey İsrail'in kendini savunmaktan bahsetmektir. Bölgeye savaş gemisi göndermek bir barış perspektifi değildir.

"HASTANEYİ VURAN FÜZE İSRAİL TARAFINDAN ATILDI"

Bu füze İsrail güvenlik güçleri tarafından o hastane hedef alınarak atılmıştır. Biden'ın ziyareti ile gözlerin üzerinde olduğu ülke ABD olmuştur. Çatışmaları sürükleyen, kural tanımaz hale gelmiştir. ABD dışişleri bakanının dini açıdan atıf yapması öngörüsüzlüğün ifadesi olmuştur. Ziyarete giden diğer bakanlar da dini aidiyetini dile getirirse nasıl çözüm üreteceğiz? ABD şimdiye kadar çözüm perspektifi çerçevesinde durmamıştır. Batılı ülkeler bu konuya yaklaşırken İsrail'in kendini savunma hakkı var, diyor. Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı var ama Gazzelilerin yaşam hakkını yok edemez şeklinde bir uyarıları yok. İsrail'in kendini savunma hakkı çocukları öldürmek midir?

Dün atılan ve hastaneyi vuran füzenin Hamas tarafından atıldığı söylendi. ABD Başkanı da burayı İsrail'in değil başkasının vurduğunu söylüyor. İnsanlık dışı cümlelerle bu saldırılara sahiplenilmiş ve daha sonra hesaplarından silinmiştir. İsrail'in kendini savunma hakkı dedikçe bu saldırılar karşısında sessiz kalanlar bu eylemlerin parçası olarak anılacaktır.