AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Kara harekatı korkunç sonuçlar doğuracaktır

AK Parti'de MYK Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Dünya günlerdir kara harekatının korkunç sonuçlar doğuracağından bahsediyor. Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Kara harekatından bahsederken hava harekatlarının ortaya çıkardığı faciaların normalleşmemesi lazım." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İsrail açıklaması: Kara harekatı korkunç sonuçlar doğuracaktır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin konuşan Çelik, kara harekatının korkunç sonuçlar doğuracağını söyledi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Gazze'deki olaylar devam ederken insani durum giderek ağırlaşıyor. Cumartesi günü İstanbul'da büyük bir miting icra edilecek. Gelinen noktada daha da vahim gelişmeler söz konusu oluyor. Hastaneler çocuklara ve yaralılara hizmet veremez durumda. Ölen Filistinli sayısı 5 bini geçti. Gazze bütün insanlığın sınav verdiği bir yer haline gelmiş durumda.

"İSRAİL'İN SAVUNMA HAKKI ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEK DEĞİLDİR"

Batılı hükümetler Filistin bayrağını suç unsuru haline getirmeye çalışıyorlar. Hepsinin ezberlediği cümle; İsrail'in kendini savunma hakkı var. Kuşkusuz her egemen devletin kendini savunma hakkı var. İsrail'in savunma hakkı çocukları öldürmek değildir.

"BATILI LİDERLER, GAZZE'NİN YOK EDİLMESİNE KARŞI HERKESİN DURMASINDAN DA BAHSETMELİ"

Batılı liderler İsrail'in savunma hakkından bahsederken Gazze'nin yok edilmesine karşı herkesin durmasından da bahsetmelidir. Masum çocukların ve sivillerin cesetlerinin üzerinde kendini savunma hakkı vardır demenin daha çok saldırın demekten başka bir şey değildir.

"FACİALARIN NORMALLEŞMEMESİ LAZIM"

Dünya günlerdir kara harekatının korkunç sonuçlar doğuracağından bahsediyor. Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Kara harekatından bahsederken hava harekatlarının ortaya çıkardığı faciaların normalleşmemesi lazım."