AK Parti'de 3 dönem kuralı! Milletvekillerinin yüzde 70'i değişiyor

14 Mayıs'ta gerçekleşecek 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için aday listesi bugün saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek. AK Parti'nin çıkaracağı milletvekili adayları merak konusu olmuşken, partide 3 dönem kuralının uygulanacağı belirtildi. Bu kural ile birlikte AK Parti'de mevcut milletvekillerinin yüzde 70'i değişmiş olacak.

AK Parti'de 3 dönem kuralı! Milletvekillerinin yüzde 70'i değişiyor

28. dönem milletvekili adayları için YSK'ya başvuru süresi bugün saat 17.00 itibarıyla doluyor. Partiler, listeleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcadı. Birçok parti listesini tamamlarken AK Parti'de hangi isimlerin milletvekili adayı olacağı merak konusu oldu.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti seçime yeni yüzlerle katılacak. 3 dönem kuralını hayata geçirecek olan AK Parti'de, mevcut milletvekillerinin yüzde 70'i değişecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, aday listesine büyük bir önem verdiği, listelerle bizzat ilgilendiği belirtiliyor. Listenin hazırlanmasında Erdoğan'a kurmaylarının da destek verdiği gelen bilgiler arasında.

Listeler hazırlanırken uzun detaylı ve titiz çalışmalar, mülakatlar ve teyamül yoklamalarının yapıldığı öğrenildi.

Listeye Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde son şekil verildi.

KABİNEDEKİ BAKANLAR

Kabinedeki bakanların ve bakan yardımcılarının milletvekili adayı gösterileceği kaydedildi. Bu çerçevede bakanlar büyükşehirlerde aday gösterilecek.

BAKAN DÖNMEZ, ESKİŞEHİR'DEN ADAY GÖSTERİLDİ

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Eskişehir'den 1'inci sıra adayı olarak gösterildiğini duyurdu. Reyhan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'mız Sayın Fatih Dönmez Eskişehir 1'nci sıra milletvekili adayımız olmuştur. Başarılarıyla tanınan ve saygı duyulan bir isim olan Bakan Dönmez'in milletvekili adaylığı ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

AK Parti'nin yeni milletvekili listesinde kadın sayısında önemli bir artış yaşanacak.

En genç adayın ise 19 yaşında olduğu belirtiliyor.