AK Parti'den Bartın için araştırma komisyonu teklifi! AK Partili Bülent Turan açıkladı: "Madencilerin sorunlarıyla ilgili komisyon kurulmasını teklif edeceğiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM'de madencilerin sorunlarıyla ilgili araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunacaklarını duyurdu. Bülent Turan, “üm partilerimizin meseleye sağduyu ile yaklaşmasını, başarılı bir çalışma takvimi oluşmasını; sonuçlarının da şimdiden ülkemize, madencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

AK Parti'den Bartın için araştırma komisyonu teklifi! AK Partili Bülent Turan açıkladı: "Madencilerin sorunlarıyla ilgili komisyon kurulmasını teklif edeceğiz"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısını öncesin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Turan, Bartın'da meydana gelen maden faciasına ilişkin, "Konuya ilişkin birçok müfettişimiz görevlendirildi. Kimin kusuru, ihmali varsa; hepimiz peşinde olmalıyız. Bu konuda kararlıyız. Bu işin siyaseti, bu işin partisi, bu işin lamı cimi olmaz. Üzerimize düşen ne varsa yapmakta kararlıyız. Az önce Anayasa Mahkemesi'ndeki yemin töreninde Sayın Cumhurbaşkanımızla ve Sayın Grup Başkanvekilimizle Meclis gündemini tekrar değerlendirme imkânı bulduk. Buna göre AK Parti grubu olarak, yarın Meclis'te araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunuyoruz. Tüm tedbirleri, alınacak önlemleri, konuya ilişkin adımları atacak komisyon kurmak istiyoruz” dedi.

Turan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Tüm partilerimizin meseleye sağduyu ile yaklaşmasını, başarılı bir çalışma takvimi oluşmasını; sonuçlarının da şimdiden ülkemize, madencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca yarın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'mız Fatih Bey, Genel Kurulumuza 20 dakikalık bir sunum yapacaklar. Bakanımızın sunumundan sonra, tüm partilerimizin de 10'ar dakikalık konuya ilişkin değerlendirmeleri söz konusu olacak"

AK Parti'den Bartın için araştırma komisyonu teklifi! AK Partili Bülent Turan açıkladı: "Madencilerin sorunlarıyla ilgili komisyon kurulmasını teklif edeceğiz" - Resim : 1