AK Parti'den istifa edecek mi? Önümüzdeki seçimde aday olmayacak mı? Mehmet Kasım Gülpınar'dan tv100'e özel açıklamalar

Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında tv100.com yazarı Latif Şimşek, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın 2 ay önce istifa etmeyi düşündüğü fakat Gülpınar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra vazgeçtiğini anlattı. Şimşek'in sözleri üzerine yayına bağlanan Gülpınar, kesinlikle AK Parti'den istifa etmeyeceğini belirtti. "Aday olmayacak mısınız?" sorusuna ise Gülpınar "Gönlümden geçen aday olmamak. Ailemin de talebi bu yönde" yanıtını verdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Bülent Kaya, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, tv100.com yazarı Latif Şimşek, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. 

"2 ay kadar önce istifa etmeyi düşünmüş"
tv100.com yazarı Latif Şimşek, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile ilgili "Kasım Gülpınar bundan 2 ay kadar önce istifa etmeyi düşünmüş. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Amerika’dayken böyle bir niyeti olmuş ama Sayın Erdoğan döndükten sonra Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmüş ve istifadan vazgeçmiş." kulis bilgisi verdi. 

"Kesinlikle istifa etmeyeceğim"
Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına telefon ile canlı bağlanan Gülpınar "AK Parti’den istifa edecek misiniz?" sorusuna "Hayır kesinlikle öyle bir şey yok" dedi. Sözlerini sürdüren Gülpınar "‘Ben milletvekilliğini dahi bırakmaya hazırım, samimiyeti de inanılsın’ dedim, bu sözel boyutta kaldı hiçbir zaman resmi işleme geçmedi. Başka bir partiye geçmek bizim kitabımızda yazmaz" ifadelerini kullandı. 

"Gönlümden geçen aday olmamak"
Sevinç'in "Önümüzdeki seçimde aday olmayacak mısınız?" sorusuna Gülpınar "Onu zaman gösterecek. Gönlümden geçen aday olmamak. Ailemin de talebi bu yönde. Sağlık, maddi, manevi, her açıdan yük. Biraz arkadan gelenlere de yer açmak lazım diye düşünüyorum." yanıtını verdi.