AK Partili ve MHP'li belediyelerden suya indirim

İçinde Konya ve Gaziantep'in de bulunduğu şehirlerde AK Partili belediyeler, su faturalarında indirime başladı.

AK Partili ve MHP'li belediyelerden suya indirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen AK Partili belediyeler, su faturalarında indirime başladı. Konya ve Nevşehir belediyeleri yüzde 14, Gaziantep Belediyesi yüzde 10, Ağrı Belediyesi yüzde 30 indirim yaptı. MHP’li Amasya belediyesinden de müjdeli haber geldi

Gelen son dakika haberine göre; Gıdada yüzde 7 KDV indiriminin ardından, Erdoğan'ın "Suda en az yüzde 7 indirim yapma" talimatı verdiği AK Partili belediyeler KDV'yi bu oranda indirmeye başladı.

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'li belediyelerden de ardı ardına suda indirim müjdeleri geldi. Konya Büyükşehir ve Nevşehir belediyeleri indirimi yüzde 14, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 10 olarak belirledi. Bir yıl önce yüzde 50 indirim yapan MHP'li Amasya Belediyesi, yüzde 8.3 daha indirim uygulayarak suyun ücretini 1 liraya düşürdü.

Suda indirimi ilk duyuran belediye başkanı olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, su fiyatlarında yüzde 14'lük indirim yaptıklarını ifade etti. Ağrı'da AK Partili Belediye Başkanı Savcı Sayan, suda yüzde 30 indirim müjdesi verdi. Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, martta yüzde 7 daha indirim yapacaklarını ve toplam indirimin yüzde 14'e ulaşacağını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Toplam indirimimiz yüzde 10 oldu" dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirdi. Bir yıl önce 2.20 lira olan su ücretini yüzde 50 indirerek 1.20 TL'ye düşüren MHP'li Amasya Belediyesi, yüzde 8.3 daha indirerek 1 lira olarak belirledi. Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "En ucuz su Amasya'dadır. Ayrıca son 3 yıldır ramazan aylarında ve dini bayram günlerinde su ücreti almıyoruz. Kış döneminde de üniversite öğrencilerinin su faturalarını belediye olarak karşılıyoruz" dedi.