AK Parti'nin seçim beyannamesi tamamlandı! Geri sayım başladı: Beyanname 8 başlıktan oluşuyor

AK Parti'nin seçim beyannamesi, "Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik" başlığı altında hazırlandı. Beyannamede, depreme dirençli şehirlerin oluşturulması ön planda tutuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı beyannamede, "Gerçek Belediyecilik" vurgusu yapılacak ve hizmet ve eser belediyeciliği ile ilgili vaatler sıralanacak. Ayrıca, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yasal düzenlemeler ve mahalle kreşlerinin yaygınlaştırılması gibi konular da ele alınacak.

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamamlandı! Geri sayım başladı: Beyanname 8 başlıktan oluşuyor

AK Parti'de tüm illerin adaylarının açıklanmasının ardından gözler seçim beyannamesine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı beyannamede, "Gerçek Belediyecilik" vurgusu yapılacak. Deprem başta olmak üzere tüm afetlere dirençli şehirlere yönelik projeler ön planda olacak.

8 BAŞLIKTAN OLUŞUYOR
AK Parti'nin beyannamesi, "Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik" adıyla hazırlandı. 8 başlıktan oluşan beyannamede, partinin yerel yönetim vizyonu anlatılıyor. Türkiye Yüzyılı şehirciliği üzerine projeler sıralanıyor, dirençli şehirler vurgusu yapılıyor. 'Sosyal belediyecilik' ve 'kültür üreten şehirler' gibi bölümlerin de yer aldığı beyannamede, hizmet ve eser belediyeciliği ile ilgili vaatler sıralanıyor. Katılımcılık, şeffaflık, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomileri öne çıkıyor.

SOKAK HAYVANLARIYLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME
Beyannamede, sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili yapılacak yasal düzenlemeye yer verilecek. Bu konuda belediyelere verilecek sorumluluklar da detaylı bir şekilde anlatılacak.

MAHALLE KREŞLERİ YAYGINLAŞTIRILACAK
AK Parti'nin seçim beyannamesindeki bir diğer önemli başlık da mahalle kreşleri... Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin taleplerinin karşılanacağı ifade edilecek.