Akaryakıta zam geliyor! 24 lirayı aşacak

Son dakika haberine göre akaryakıt fiyatları haftanın ilk gününde de araç sahipleri tarafından yakın takipte ve araştırılıyor. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiriyor. Peki güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Motorine zam var mı? Benzin ne kadar oldu? İşte tüm detaylar…

Akaryakıta zam geliyor! 24 lirayı aşacak

Geçtiğimiz hafta Brent petrol fiyatları yükseliş göstererek 77 dolar seviyesine kadar ulaştı. Diğer bir yandan Dolar/TL kurunun yurt içinde yükselerek rekor seviyelere tırmanması da akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Bu kapsamda benzin ve motorin fiyatları da araç sahipleri ve firmalar tarafından yakın takibe alındı. Peki Motorin ve benzin fiyatlarında artış var mı? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

MOTORİNE ZAM YOLDA

7 Haziran’da 1.36 TL değerinde zamlanan motorin fiyatlarına zam hemen ertesi gün yansımıştı. Motorin fiyatlarına 20 Haziran Salı gününden geçerli olmak üzere tekrar zam gelmesi bekleniyor. Araç sahiplerinin 19 Haziran gece yarısına kadar zamsız motorin fiyatları üzerinden depolarını fullemesi gerekecek.

Gelecek zammın 1,64 lira olması beklenirken zammın ardından fiyatlar ortalama olarak İstanbul’da 23,80 TL, Ankara’da 24,23 TL ve İzmir’de 24,31 TL şeklinde olması bekleniyor.

 BENZİNE DE ZAM GELECEK Mİ? 

Benzin litre fiyatı için 28 Mayıs öncesinde 75 kuruş ve 43 kuruşluk benzin zammı iptal edilmişti. 30 Mayıs’ın ardından önce 66 kuruş ve ardından 2 lira 70 kuruş zam gelen benzin fiyatı için şimdilik herhangi bir zam indirim haberi bulunmuyor.

İSTANBUL
Benzin: 24.02 TL
Motorin: 22.16 TL

ANKARA
Benzin: 24.42 TL
Motorin: 22.59 TL

İZMİR
Benzin: 24.41 TL
Motorin: 22.67 TL