Akşener, CHP’ye üstü kapalı gönderme mi yaptı? İYİ Partili Kavuncu tv100’e konuştu: Akşener'in konuşması bu kapsama giren herkesi ilgilendiriyor

Ece Üner ile Ana Haber'e konuk olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in TBMM'deki "DEM’lilere şirin gözükmek için susanlar var" sözleriyle ilgili "Terör örgütüne ve terörü lanetlemeyen terörle ilgili net tavrı takınmayan kurula ve kuruluşa şirin, sempatik bakamazsınız. Akşener'in yaptığını konuşma bu kapsama giren herkesi ilgilendiriyor. " ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, Ece Üner ile Ana Haber programına bağlanarak konuk oldu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in partisinin TBMM'deki grup toplantısındaki " DEM’lilere şirin gözükmek için susanlar var. Biz aynı zamanda milletin vicdanını temsil eden, bu kutlu çatının altında PKK terörünü, aklama peşine düşenlerle de, mücadele ediyoruz. Terörist başına, methiyeler düzme yarışına girenlerle de, mücadele ediyoruz. Haine hain diyemeyen, sözde demokrasi havarisi riyakarlarla oy kazanma uğruna, bölücülüğe ses çıkaramayan koltuk meraklısı fırsatçılarla da, mücadele ediyoruz. " sözleri yayında masaya yatırıldı. 

Buğra Kavuncu'nın açıklamalarından satır başları:

"AKŞENER'İN YAPTIĞINI KONUŞMA BU KAPSAMA GİREN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR"
Acılı bir dönem yaşadık. Çok zor günler geçiriyoruz. Bizim terörle mücadele konusunda partimizin tavrı net. Bunu defalarca dile getirdim. Konuyu sürekli hak ve özgürlükler üzeninden meşrulaştırmaya çalışan her türlü yaklaşıma bunu tek bir siyasi parti üzerinden de götürmek mümkün değil bugünün Türkiye’sinde. Bu konuda en net parti bizim partimiz. Terörle mücadelede ilk ve tek şart örgütün silahını bırakıp teslim olmasıdır. Bunu ben siyasette değilken de konuştum, dile getirdim. Bu pencereden bakınca ayrışıyoruz. Terör örgütüne ve terörü lanetlemeyen terörle ilgili net tavrı takınmayan kurula ve kuruluşa şirin, sempatik bakamazsınız. Akşener'in yaptığını konuşma bu kapsama giren herkesi ilgilendiriyor. 

"TEŞKİLATLARA RAĞMEN SİYASET CÜMLESİNİ EN SON HAK EDECEK PARTİDİR İYİ PARTİ"
(İYİ Parti'den istifa eden İBB Meclis Grupbaşkenvekili İbrahim Özkan'ın "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" sözü) Bizim teşkilatlarımızın tamamı kendi görüşlerini ifade ettiler. GİK öncesi 81 il başkanımız ile 3-4 saatlik toplantı yaptım. Her biri "GİK'in alacağı karar bizim kararımızdır, canla başla çalışacağız" dedi. Partinin üst yönetimi geleceğin vizyonunu kurgulamaya bakar, teşkilatlar biraz daha bugüne bakar. "Teşkilatlara rağmen siyaset" cümlesini en son hak edecek partidir İYİ Parti.