Akşener'i protesto edenler beraat etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önündeki protestoya katıldıkları iddiasıyla yargılanan 16 sanığın beraatine karar verildi. Akşener, Üsküdar'daki evinin önünde biriken protestoculara cama çıkarak yanıt vermiş, bu görüntüler sosyal medyada yayılmıştı.

Akşener'i protesto edenler beraat etti

Mahkeme İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önünde toplanarak protesto eden 16 kişi hakkında beraat kararı verdi. 

4 Ekim 2018'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında sosyal medya üzerinden tartışma başlamıştı. Akşener'in mesajlarına kızan MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan ve bir grup MHP'li Akşener'in evinin 5-10 metre yakınına gelerek protesto etmişti. 

Bunun üzerine Akşener tehdit edildiği ve hakarete uğradığı gerekçesi ile MHP Üsküdar İlçe Başkanı olan Hakan Aslan ile eski ilçe sekreteri Naim Özcetekin'den şikayetçi olmuştu. 

Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında sanıklar hakkında beraat karaı verilirken  Meral Akşener'in avukatı şikayetlerinin devam ettiğini söyledi. 

Sanıkların avukatı Hatice Akkaya ise protestonun hukuki bir hak olduğunu söyleyerek müvekkillerinin protesto sırasında rencide edici bir söz söylemediklerini savundu.  Avukat Akkaya sanıkların beraatini istedi. 

Mahkeme, tutuksuz yargılanan 16 sanığın "tehdit" ve "hakaret" olarak nitelendirilen sözlerinin, yasada suç olarak tanımlanmadığına hükmetti.

Akşener, sadece sanıklardan ikisi hakkında şikayette bulundu

Şüphelilerin daha sonra kendiliğinden dağılarak olay yerinden ayrıldıkları belirtilen iddianamede, Meral Akşener'in o dönem MHP Üsküdar İlçe Başkanı olan Hakan Aslan ile eski ilçe sekreteri Naim Özcetekin'den şikayetçi olduğu, diğer sanıklardan şikayetçi olmadığı kaydedilmişti.

Hazırlanan iddianamede, 16 şüphelinin "birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit" suçundan ikişer yıldan beşer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istenmişti.

Görevden alınan MHP Üsküdar İlçe Başkanı Hakan Aslan ile eski ilçe sekreteri Naim Özcetekin'in ayrıca "hakaret" suçundan üçer ay on beşer günden ikişer yıl dörder aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.