Ali Koç’un iddialarına yanıt verdi! Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’dan transfer açıklaması!

Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Thiam ve Samu Saiz transferleri hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi.

Ali Koç’un iddialarına yanıt verdi! Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’dan transfer açıklaması!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Pendikspor’un Mame Thiam ve Eyüpspor’un Samu Saiz’i transfer ettiği sürece değinmişti.

Ali Koç, Galatasaray Kulübü için, “Hülleli transfer yapmada, oyuncu ayartmada, çıkarlarına göre transfer haberleri servis etmede, sözleşmelerde yeni jargonlar üretmede, işini kılıfına uydurmada, kamuoyunu ve resmi kurumları yanlış bilgilendirmede de Şampiyonlar Ligi’ndeler. Kulüpler Birliği’nde toplantı öncesi aramızdaki konuşmalarda başkanlar tarafından çok kez gündeme getirilmiştir. Bu ülkede bir tek kulüp çıkıp Fenerbahçe Spor Kulübü, kendi dönemim için konuşabilirim. ‘Oyuncumuzu ayartmış’ diyemez. Bir tane kulüp çıkamaz. Halbuki onlar ne yaparlar: Yeri gelir kulübüyle kontratlı oyuncunun menajerini kafalarlar, ikna ederler, inandırırlar. Hatta rakamsal olarak konuşurlar. Sonra da kulübünü köşeye sıkıştırarak maddi zarara bile uğratabilirler ama oyuncuyu o şekilde alırlar” demişti.

Ali Koç’un iddialarına yanıt verdi! Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’dan transfer açıklaması! - Resim : 1

Koç sözlerine devam ederek, “Oğulcan Çağlayan-Rizespor ve Taylan Antalyalı- Erzurumspor örneği ve birçok örnek var. Levent Mercan en son ama onu alamadılar. Yeri gelir kendinin ya da rakibinin önemli maçlarından önce söz konusu maçların oynanacağı kulüplerin oyuncuları ile ilgili transfer haberleri çıkarırlar. Ya da iltisaklı oldukları kulüpler üzerinden oynayacakları rakiplerin önemli oyuncularını transfer etme bahanesi ile kadro dışı bıraktırırlar. Bu sezon iki tane yaşadık” demişti.

ALİ KOÇ'TAN SAMU SAIZ VE MAHE THIAM AÇIKLAMASI

Koç, Mame Thiam’ın Kayserispor’dan Pendikspor’a, Samu Saiz’in ise Sivasspor’dan Eyüpspor’a transferlerine değinerek şunları söyledi:

“Kayserispor ile maçları vardı. Pendikspor transfer teklifi yaptı. Tam da Kayserispor-Galatasaray maçı önce Mame Thiam kadrodan çıkartıldı.

Ali Koç’un iddialarına yanıt verdi! Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’dan transfer açıklaması! - Resim : 2
Mame Thiam

 

Bir örnek daha Sivassporlu Saiz ki takımın en iyi oyuncularından. Eyüpspor transfer teklifi yaptı. Tam da Sivasspor-Galatasaray maçından önce. Oyuncunun kadroda yer almaması sağlandı veya kadroda yer almadı.

Ali Koç’un iddialarına yanıt verdi! Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’dan transfer açıklaması! - Resim : 3
Samu Saiz

 

Bu 3 İstanbul Kulübü’nün yakın ilişkileri futbol dünyasında herkesin malumudur. Zaten ikisi var ki aynı ligde oynayıp bir evvel ki sene, UEFA kurallarına göre söz konusu bile olamaz. Bir koalisyon lafı çıkardılar; alın size üçünüz aranızdaki koalisyon! Gerçek bir koalisyon. Sizin ima ettiğiniz gibi altını dolduramadığınız bir koalisyon değil.”

MURAT ÖZKAYA'DAN ALİ KOÇ'A CEVAP

Ali Koç’un açıklamalarına Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya yanıt verdi. Özkaya Thiam ve Samu Saiz’in transfer süreçleri hakkında Sabah’tan Levent Tüzemen’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Basın toplantısı sırasında Selahattin Baki'yi aradım ve Ali Bey'in açıklamaları üzerine yayına bağlanmak istedim. Ama olmadı. Bağlansaydım, Thiam ve Samu Saiz transferleri ile sponsorluk konusunda açıklama yapacaktım. Thiam'ı Kayseri satmak istiyordu ben teklif yaptım, Thiam alt ligde oynamayacağını söyledi, Pendikspor aldı. Sivassporlu Saiz için Sayın Mecnun Otyakmaz'dan görüşme izni istedim. 250 bin Euro önerdim düşük bulundu. 250 bin Euro peşin, 200 bin Euro da alt yapı sponsoru olarak oyuncuyu aldım. F.Bahçe'nin her yerinden Koç Holding'in markaları fırlıyor. Beşiktaş Stadı'nın adının Tüpraş olması için büyük paralar ödendi. Ben de Galatasaray ile sponsorluk anlaşması yaparken kulübün marka değerini düşünerek hareket ettim."

Ali Koç’un iddialarına yanıt verdi! Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’dan transfer açıklaması! - Resim : 5