"Alkol" şebekesine büyük darbe! Polis 6 ay şebekenin izini sürdü! Binlerce kişinin hayatı kurtuldu

Merdiven altları, depolar, balkonlar ve çatılar. Kaçak alkol şebekesi bulduğu her yeri imalathaneye çevirdi. Polisse yılbaşı öncesi harekete geçti, adım adım takip ettiği şebekeyi çökertti, binlerce litre sahte alkol ele geçirdi. Operasyonun görüntülerine tv100 Muhabiri Devrim Tosunloğlu ulaştı.

Yılbaşının yaklaşmasıyla sahte alkol şebekeleri yeniden hortladı. Polis de teyakkuza geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaçakılık suçları ile mücadele şube müdürlüğü ekipleri, büyük bir şebekeyi çökertmek için çalışma başlattı.

Harekete geçen polis ekipleri önce şebeke üyelerini tespit etti birinin, geçen yıl sahte alkol operasyonunda yakalandığı ortaya çıktı. “İnsan sağlığını tehlikeye düşürmek” suçundan tutuklanan şahıs, 6 ay sonra serbest bırakılmış.

Yılbaşı öncesinde binlerce kişiyi zehirlemeye hazırlnan şebeke polisin, titiz operasyonuyla çökertildi.

Evlerde, depolarda, kömürlüklerde, balkonlarda ve çatılarda ürettiler, kamyonlarla naklettiler.

Polis, teknik ve fiziki takibe alarak şüphelileri adım adım izledi. Önce imalathaneye çevrilen yerler tek tek tespit edildi. Araştırma derinleştirildi ve operasyon için önemli bilgilere ulaşıldı. 

Şebeke üyelerinin iş bölümü yaptığı ortaya çıktı. Şişeci ayrı, kapakçı ayrı, pazarlamacı ayrıydı.

Kaçakçılık polisi, yeni bilgilere ulaştıkça şebekeyle ilgili çalışmasını adeta bir arkeolog titizliğiyle sürdürdü.

Kaçak imalat yapılan adreslerin, yabancı uyruklu kişiler üzerinde kiralandığı belirlendi.

Polis şebekenin şifreli dili çözdü. Şebeke, imalathane için “yazlık”, hazır olan sahte alkol için, “arabanın tamiri bitti mi?”, kazandıkları para içinse, “tekstil işinde her zaman para var” şifrelerini kullanıyordu. Şebeke, sahte alkolle yaptığı içeceklerin çeşitlerine de “pantolan, fermuar, lastik, anahtar, su ve kola” gibi isimler takmıştı.

Polis, sahte alkollerin tekel bayileri, büfeler, restoranlar ve eğlence mekanlarına satıldığını tespit etti. Üstelik bunlar, kamyonlarla naklediliyordu.

Tespit edilen tüm adreslere eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda önce şüpheliler yakalandı ardında kaçak imalathaneler didik didik arandı. Operasyonda, binrlerce litre sahte alkol ele geçirildi, 32 şüpheli yakalandı.