Altılı masa sandık güvenliğini nasıl sağlayacak? Temel Karamollaoğlu tv100'de açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde altılı masanın sandık güvenliğini nasıl sağlayacağını Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması programında açıkladı.

Türk televizyon tarihinin sayılı isimleri arasında yer alan usta gazeteci duayen televizyoncu Uğur Dündar ile gazeteci-yazar Mine Özbek 'Haftanın Panoraması' programında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu konuk olarak ağırladı. Karamollaoğlu altılı masanın cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık güvenliğinde izleyeceği yolla ilgili açıklamalarda bulundu. 

6'LI MASA SANDIK GÜVENLİĞİNİ NASIL SAĞLAYACAK?
Dündar "6’lı masanın sandık güvenliğini sağlama konusunda çalışmalar yapması gerekiyor mu?" sorusuna Karamollaoğlu "Biz işin başından beri seçim güvenliğini çok önemli bir mesele olarak ortaya koyduk. Her siyasi parti seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarını bir komisyonda görevlendirdi. Bu komisyon bütün sandık bölgelerinde nasıl biz hakimiyeti sağlayacağız şeklide çalışmalar yürütüyor. (Deprem bölgesi) 11 ilde göçler fazla olduğu için o illerde o kullananların sayısı düşecek. O illerde yapılacak seçimler o ilin yapısına uygun olacak mı bilmiyoruz. Burada YSK karar verecektir. (Sandık güvenliği) Biz bu konuda çok ciddi çalışmalara başladık. Türkiye’de yaklaşık 200 bin sandık var, bunlarda güvenliği sağlayacağız. Bu çalışmalarımız seçime kadar devam edecek." ifadelerine yer verdi.