Dikkat! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarih verdi ve uyardı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed'in açıklamalarının ardından tv100'e yaptığı açıklamada, kripto para yatırımcılarını "Dolar endeksinin yükselişi kripto paralarda düşüşü getirdi" diyerek uyardı. İşte detaylar...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed'in sabit faiz kararının ardından tv100'e yaptığı açıklamada Fed'in açıklamalarının sürpriz olmadığını ifade etti. Beklentiler önceden satın alındığı için emtia ve kripto para tarafında yükselişler görüldüğüne dikkat çeken İslam Memiş, "Dolar endeksinin yükselişi kripto paralarda düşüşü getirdi" dedi.

İşte İslam Memiş'in açıklamalarına göre altın ve Bitcoin'deki yükselişin ardından dikkat edilmesi gerekenler...

Kripto para piyasalarında kaldıraçlı işlem yapanlar ciddi anlamda zarar ediyorlar. Çok yüklü işlemlerle ve acil ihtiyacınız olan paralarla bu piyasalara girmenize gerek yok.

Şubat ayında tekrar tepki yükselişi görebiliriz. Bu yükselişin kalıcı olup olmadığını da Mart ayında göreceğiz. Hazır bu kadar düşmüşken alıp yerine koyalım yatırımcılar içinçok ciddi zararlara neden olabilir.

Kripto para ve emtia tarafındaki yatırımcılar dolar kaydı.

Altının ons fiyatında 1.790 seviyelerine kadar düşüş bekliyorum.

Dolar kurundaki yükselişin cılız kaldığını gözlemliyoruz.

Şubat ayı dış politikada önemli bir ay, Türkiye için bir normalleşme süreci. Bu iç piyasalarda sıcak piyasalarda yoğunluğu getirebilir. Bugünkü koşullara göre bu da piyasalarda tekrar sakin bir seyri getirebilir.