Spor camiasını yasa boğan ölüm! Şampiyon kansere yenildi

3 kez olimpiyat şampiyonu olan ünlü İngiliz atlet Adam Joseph Rosen 37 yaşında kansere yenilerek yaşamını yitirdi. Dünyaca ünlü sporcu Adam Joseph Rosen'ın genç yaştaki ölümü spor dünyasını yasa boğdu.

Olimpik kızak dalında 3 kez olimpiyat şampiyon olarak spor tarihine adını altın harflerle yazdıran AJ Rosen 37 yaşında yaşamını yitirdi.  Adam Joseph Rosen bir süredir kanserle mücadele ediyordu.

Rosen, Torino 2006, Vancouver 2010 ve PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışarak başarısı ile genç sporculara ilham olmuştu.

Yapılan açıklamada dünyaca ünlü sporcunun Pazar günü yaşamını yitirdiği belirtilti.

Spor dünyasını yasa boğan açıklamada Adam Joseph Rosen'ın İngiltere'nin en iyi kızak atletlerinden biri  olduğu vurguladı.  

Haberin Devamı

Resmi açıklamayı yapan Luge GB şunları yazdı: "AJ sadece şimdiye kadarki en büyük GB Kızak Olimpiyatçılarından biri değildi, aynı zamanda tanışmak isteyebileceğiniz en cana yakın ve en gerçekçi insandı."

Bir mesajda İngiliz Olimpiyat Birliği CEO'su Andy Anson'dan geldi. Anson, yazdığı mesajda "İngiliz Olimpiyat Birliği, Adam 'AJ' Rosen'in vefatını duyduğu için derinden üzüldü" ifadelerini kullandı. 

AJ, Büyük Britanya takımında kendi dalındaki tek sporcuydu.

Sonraki Haber