Yolcu treninde 40 dakika tecavüze uğradı! Kimse müdahale etmedi

ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Philadelphia bölgesinde bir kadını trende dört saat boyunca tecavüze uğradı. O esnada olaya şahit olan hiç kimse herhangi bir müdahalede bulunmadı. Olay yerine ulaşan polis kimsenin müdahale etmediğini görünce şoke oldu.

İddiaya göre Fiston Ngoy, geçen Çarşamba akşamı Philadelphia'nın kuzeydoğusundaki bir durakta trene binip kurbanın yanına oturdu. Ngoy kadına, 20 istasyon boyunca 40 dakika tecavüz etti. Tecavüzle suçlanan 35 yaşındaki Fiston Ngoy'un, daha önce cinsel suçlardan hüküm giydiği ve yıllar önce Kongo'ya gönderilmesi gerektiği iddia edildi.

Yolcular, 911'i aramak yerine telefonlarıyla trende 40 dakika boyunca tecavüze uğrayan kadını kaydettiler. Bunun yanı sıra hiç kimsenin araçta takılı bulunan acil durum çağrı kutusunu da kullanmadığı iddia edildi. Ancak, 40 dakikanın ardından Güneydoğu Pensilvanya Ulaşım Birimi çalışanlarından birinin üç dakika içerisinde olay yerine gelip tecavüzcüye müdahale etmesiyle kadının işkencesi son bulabildi. Görevli, polise  ihbarda bulunup trende bir kargaşa yaşandığını belirtti.

Daha sonra olay yerine gelen polisler, yolcuların bu davranışı karşısında şoke oldu. Polis, Fiston'ın kurbanın kıyafetlerini soyup tecavüz ettiğini öğrendi. Olaya karışan kadınla adam trenden indirildi. Yukarı Darby Polis Müfettişi Timothy Bernhardt, insanların saldırıyı gördüğünü fakat yardım etmediklerini bilmenin "rahatsız edici" bir durum olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Müfettiş "Bu olanları kendi gözlerimle görmeyi hayal dahi edemiyorum. Bu kadına yardım etmek için hiçbir şey yapmayanlar beni dehşete düşürdü. O trende olan herkes aynaya bakıp kendine neden müdahale etmediklerini ya da neden bir şey yapmadıklarını sormalı" diye konuştu.

Polis, güvenlik kamerası görüntülerini yayınlamadı ve vagonda kaç kişinin bulunduğunu açıklamadı. Ancak Şef Nestel, “İnsanların kadın tecavüze uğrarken videoya aldıklarını söyleyebilirim" dedi. Supt Bernhardt, saldırıyı kaydeden herkesin cezai suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

40 dakika boyunca...

Haberin Devamı

Kurban, memurlara alkollü olduğunu ve Frankford Ulaşım Merkezinde yanlış trene bindiğini söyledi. Ngoy, ondan yaklaşık bir dakika sonra trene bindi ve yanına oturdu. Kurban polislere Ngoy'nın kendisini tanıdığını, öpüşmeye ve rızaya dayalı sekse yol açan bir konuşma başlattğını söyledi. Kurban, Ngoy'u daha önce hiç görmediğini belirtti.

Philadelphia Inquirer'ın haberine göre, güvenlik videosunda Ngoy kadının göğsüne dokunurken, kurbanın onu engellemeye çalıştığı belirtildi. Müfettişler yeminli ifadede, "Bu süre boyunca, kurban onu kendinden uzak tutmak için mücadele etti" diye yazdı.

Evsiz olduğu düşünülen 35 yaşındaki Ngoy hakkında tecavüz ve ağırlaştırılmış cinsel saldırı suçlarından dava açıldı. Hapisteki zanlının kefaletiyse 180 bin dolar (yaklaşık 1,7 milyon TL) olarak belirlendi.

Kadının "çok güçlü davrandığı", ekiplere olayla ilgili birçok bilgi sağladığı ve hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Daha öncede aynı suçtan ceza almış

Dün geceki bir rapora göre, Ngoy'un iki yıl önce bir göçmenlik merkezinden serbest bırakıldığı iddia edildi. Fox News'e göreise Ngoy, 2012'de Kongo'dan yasal olarak ABD'ye geldi ancak 2015'te öğrenciliği bıraktığında vizesi sona erdi.

Ngoy 2017 yılında da Washington DC'de başka bir tecavüz suçlamasını kabul etmiş ve  sonra 120 gün hapis ve dokuz ay denetimli serbestlik cezasına çarptırılmıştı.

Tecavüz "ciddi bir suç" olarak görülmedi

2018'de Ngoy bir göçmen gözaltı merkezine gönderildi ancak ertesi yıl yargıcın cinsel saldırı suçunun "ciddi bir suç" olmadığına karar vermesinin ardından sınır dışı edilmesi durduruldu. Bunun yerine, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ile check-in yapması şartıyla serbest bırakıldı ve gözetim altına alındı.

Sonraki Haber