Alaska'nın Kuzey Yamacında ölü bulunan bir kutup ayısında yapılan inceleme dünyayı şok eden gerçeği ortaya çıkardı. Doktorlar bile sarsıldı

Alaska'nın Kuzey Yamacında ölü bulunan bir kutup ayısında yapılan inceleme dünyayı şok eden gerçeği gün yüzüne çıkardı. Doktorlar bile gördükleri karşısında sarsıldı. Daha önce bir örneği görülmemişti. Dünyada bir ilk meydana geldi. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'yi de sarsan kuş gribi, dünyada yeniden patladıktan sonra milyonlarca canlı yaşamını yitirdi. Şimdi ise ilk defa Alaska'daki bir kutup ayısının kuş gribi sebebiyle öldüğü ortaya çıktı.

Alaska'da Kuzey Yamacında ölü bulunan bir kutup ayısında yapılan inceleme sonucunda dünyayı şok eden gerçeği ortaya çıkardı. Doktorlar bile gördükleri sonuçlar karşısında sarsıldıklarını dile getirdi. Kutup ayısının ölümü, dünya çapındaki hayvan popülasyonları arasında dolaşan son derece patojenik kuş gribi tarafından öldürüldüğü bilinen türlerin ilki olarak kayıtlara geçti. Alaska Çevre Koruma Departmanı'nın bildirdiğine göre, kutup ayısı Ekim ayında ülkenin en kuzeyindeki topluluk olan Utqiagvik yakınlarında ölü bulundu. Alaska eyaleti veterineri Bob Gerlach, North Slope İlçesi Yaban Hayatı Yönetimi Departmanı ve diğer kurumlar tarafından örnek alınmasını ve incelenmesini gerektiren bir süreç olan, hayvanın vücut dokusunda virüsün keşfedilmesinin, bu ayın başlarında ölüm nedeninin oldukça patojenik kuş gribi olduğunu doğruladığını söyledi.