Araştırmacılar detaylı inceleme yaptıklarında çıkan sonuca inanamadı! Tam 250 milyon yıl hiç değişmedi. Gerçekten mucize

Araştırmacılar detaylı inceleme yaptılar. Araştırmanın sonucunu incelerken sonuca inanamadılar. Kısa ömürlü olmalarıyla bilinen kelebekler hakkındaki araştırma şaşırttı. 200'den fazla kelebek genomunun incelendiği çalışmada, genetik olarak bu canlıların tam 250 milyon yıldır neredeyse hiç değişmediği ortaya çıktı. Uzmanlar, bu durumu gerçekten bir mucize olarak değerlendirdi.

Araştırmacılar tarafından yapılan detaylı incelemenin ardından Nature Ecology & Evolution dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, kelebeklerin ve güvelerin genomları, muazzam tür çeşitliliğine rağmen 250 milyon yıldan fazla bir süredir büyük ölçüde değişmeden kaldı. Uzmanlar, bu durumu gerçekten bir mucize olarak değerlendirdi. Araştırmacılar, 21. yüzyıldaki hızlı çevresel değişimler karşısında, analizin Lepidoptera'nın (kelebekler ve güveleri içeren kanatlı böcekler takımı) Dünya'daki dramatik değişimlere karşı nasıl bu kadar dirençli olduğuna dair ipuçları verdiğini söyledi.