Arkeologlar elleri titreye titreye 1000 yıllık mezarı kazdı. İçinden çıkanı gören toprak kazıcılar kazmayı küreği havaya atıp paydos etti

Arkeologlar elleri titreye titreye 1000 yıllık mezarı kazdı. Toprağın içinden çıkanı gören toprak kazıcılar, kazmayı küreği havaya atıp paydos etti. Topraktan çıkarılan iskeletlerin boyunlarında halkalar ve ayaklarında kovalarla gömülü bulunduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda mezarda baltalar, kılıçlar, mızraklar, mücevherler ve tavuk kemikleri de bulunuyordu. Arkeologlar mezarları inceledikten sonra bu durumun cinsiyetleri ayırt etmeyi kolaylaştırmak için yapıldığı öne sürüldü.

Arkeologlar, çalıştıkları alanda 1000 yıllık mezarları buldu. Toprağın içinden çıkanı gören toprak kazıcılar, gördükleri karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Boyunlarında halkalar ve ayaklarında kovalarla gömülü iskeletlerin bulunduğu 1000 yıllık bir mezarlık ortaya çıkarıldı. Ukrayna'nın Kiev kenti yakınlarında keşfedilen kemikler, aynı zamanda toplu bir pagan mezarı olduğu düşünülen yerde baltalar, kılıçlar, mızraklar, mücevherler ve tavuk kemikleriyle birlikte bulundu.