Bakan Kurum müjdeyi verdi! 100 bin kişi ev sahibi olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 100 bin yeni konut inşa edecek. Başta dar gelirliler olmak üzere toplumun her kesiminden 100 bin kişi ev sahibi olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inşaatların 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını açıkladı.

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek ''100 Bin Sosyal Konut Projesi"nin tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum müjdeyi verdi. 100 bin kişinin ev sahibi olacağı sosyal konut projesinin ayrıntılarını anlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı dev projenin imzalarını attı.

Mart ayında başlatılan 50 bin konut projesi için 638 bin kişinin başvuru yapıldığına dikkati çeken Kurum, "Üreteceğimiz konut sayısının 12 katı başvuru aldık. Şimdi hedefimizi bir üst noktaya taşıdık. Vatandaşımızın bu yoğun talebi karşısında Edirne'den Hakkari'ye 81 ilimizde inşa edeceğimiz yıllık konut sayısını 50 binden, yıllık 100 bine çıkarıyoruz" dedi.

Bakan Kurum, sosyal konut inşaatlarının 2020 yılının başında başlayacağını açıkladı. Temeller atıldıktan sonra 1 – 1,5 yıl içerisinde konutlar bitirip sahiplerine teslim edilecek.