Barış Yarkadaş: Kılıçdaroğlu’nun türban çıkışı baştan sona hatalıdır; parti yöneticileri ‘açılımı' videoyu izledikten sonra öğrenmiştir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tartışma yaratan başörtüsü çıkışına tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, "Türban çıkışı baştan sona hatalıdır. Tabandan da yöneticilerden de destek alamamıştır" sözleriyle tepki gösterdi.

 tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tartışma yaratan "başörtüsü" çıkışına bir tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence planlamasının parti kurullarında konuşulmadığını belirten Yarkadaş, "parti yöneticileri ‘açılım’ı videoyu izledikten sonra öğrenmiştir. Kılıçdaroğlu tabandan da yöneticilerden de destek alamamıştır" bilgisini paylaştı.

Barış Yarkadaş'ın kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Dün gece TV100’de söyledim; kaçıranlar için özetleyeyim: Kılıçdaroğlu’nun türban çıkışı baştan sona hatalıdır. Çözülmüş bir sorunu kendi tabanını bile ikna edemeyecek bir şekilde gündeme getirmenin CHP’ye de topluma da bir faydası yoktur. Keza; AKP ile dincilikte yarışmanın da..

Haberin Devamı

CHP açısından diğer bir sorun ise şudur: 'Türban açılımı' gibi stratejik bir konu CHP’nin hiçbir kurulunda konuşulmamış, ortak akıl yürütülmemiş, parti yöneticileri ‘açılım’ı videoyu izledikten sonra öğrenmiştir. Kılıçdaroğlu tabandan da yöneticilerden de destek alamamıştır."

Sonraki Haber