Binlerce yıldır yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı balta girmemiş ormanın içinde gizlenmişti. Araştırmacılar 2500 yıllık devasa kalıntıyı bulup çıkardı

Binlerce yıldır yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı olan balta girmemiş ormana girip araştırma yapan araştırmacılar, karşılarında gördükleri şey karşısında şaşkına döndü. Ormanın içinde 2500 yıl önce inşa edilmiş bir devasa antik kent buldular. Hiç kimse orada böyle bir şey ile karşılaşmayı beklemiyordu.

Binlerce yıldır yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı olan balta girmemiş ormana girip araştırma yapan araştırmacılar, onu görünce ne yapacağını şaşırdı.O bölgede böyle bir şey bulmayı akıllarının ucundan bile geçirmemişlerdi. Bu keşif, Amazon'da yaşayan insanların tarihi hakkında bildiklerimizi değiştirdi. Araştırmacılar 2500 yıllık devasa kalıntıyı bulup çıkardı. Ekvador'un doğusundaki Upano bölgesindeki evler ve plazalar, şaşırtıcı bir yol ve kanal ağıyla birbirine bağlıydı. Bölge, zengin yerel topraklar yaratan ancak aynı zamanda toplumun yok olmasına da yol açmış olabilecek bir yanardağın gölgesinde yer alıyor.