Hareketli anlar! Borsa eksiye düştü

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 güne büyük yükselişle başlamasının ardından ikinci yarıda düşüşe geçti.

Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında dalgalı seyreden BIST 100 endeksi, gün içinde 5,63 puan artarken, günün ikinci yarısında yüzde 0,90 oranlarına kadar değer kaybetti. Analistler, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten gelen açıklamaların ardından pozitif bir atmosfer oluşmasının beklenmesine rağmen gerçekleşen değer kaybını, yurt dışı piyasalar ve Asya borsalarındaki düşüşe bağladı. 

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BB- olarak teyit ederken, not görünümünü negatiften durağana çevirdi.

İlk yarıda bankacılık endeksi değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,76 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran finansal kiralama, faktoring olurken en çok gerileyen yüzde iletişim oldu. Borsaya yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için analistler, hisse senetlerinde fiyatların sürekli yükselmesi veya düşmesinin mümkün olmadığına  dikkat çekiyor.

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, Ocak sonu itibarıyla 2 milyon 179 bini aştı. Pay senedi yatırımcı sayısı 179 bin 527 artışla toplam 2 milyon 179 bin 523 kişiye ulaştı.

Sonraki Haber