Deniz Ateş Bitnel: Fener'in golü güme gitti

Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde gülen taraf Galatasaray oldu. Ancak derbiye bir de Fenerbahçe'nin iptal edilen golü damga vurdu. VAR Odası programında Deniz Ateş Bitnel'den çarpıcı açıklama geldi. Bitnel, "Fener'in golü güme gitti" dedi. Nedenini açıkladı.

tv100 ekranlarında yayınlanan VAR Odası programında Fenerbahçe - Galatasaray derbisi masaya yatırıldı. 

Derbi Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle bitti. Ancak derbiye damga vuran bir de Fenerbahçe'nin iptal edilen golü vardı. 

Ertem Şener'in sunduğu VAR Odası programında Deniz Ateş Bitnel Fenerbahçe'nin iptal edilen golüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Fener'in golü güme gitti diyen Bitnel'in açıklamaları şöyle;  "Bir kere defans oyuncusunun koluna dikkat edelim. Kollar ofsaytta ve ofsayt pozisyonları için devre dışı kalır. VAR odasından çizilen çizgide 3 ya da 5 santim pozisyon ofsayt çıkıyor. Ama bakın kural kitabında ofsaytta elle oynama kriterlerinde kısa kollu formanın bittiği nokta baz alınır.

Haberin Devamı

Yani çizgiyi omzundan kısa kollu formaya göre bittiği yerden çekerseniz pozisyon yaklaşık 20 santim. Yani ofsayt değil çıkması gerekirken çizilen yanlış çizgi yüzünden pozisyon ofsayt olarak gözümüzün önüne getirildi ve bu yanlış uygulama yüzünden Fenerbahçe'nin golü güme gitti." 

Sonraki Haber