Depremde ölenler şehit mi sayılır? Kimler şehit sayılır?

Ülkeyi yasa boğan 6 Şubat depremi sonrasında birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken depremde hayatını kaybedenlerin şehit mi olduğu merak edildi. Depremde ölenler şehit mi sayılır? Kimler şehit sayılır?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin izleri silinmiyor. Ülkeyi yasa boğan ve can kaybının çok olduğu depremin ardından vatandaşlar depremde hayatını kaybedenlerin şehit olup olmadığını araştırıyor. Depremde ölenler şehit mi sayılır? Kimler şehit sayılır?

DEPREMDE ÖLENLER ŞEHİT Mİ SAYILIR?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldığı bir programda şehitlikle ilgili sorulan soruya; ‘’Allah yolunda canını feda eden bir Müslümana şehit denilmektedir. Vatan uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna canını feda eden askerlerdir, polistir. Savaşta yaralandıktan sonra yiyip içen, uyuyan, tedavi gören, başka bir yere nakledilen ve daha sonra ölen kimseler; deprem yangın, sel felaketi, afet ve benzeri musibetlere maruz kalarak ölen, mide ağrısından ölen, doğum sırasında ölen, suda boğularak ölen, kolera, veba ve veremden ölen, göçük altında kalarak ölen (depremde enkaz altında kalan), ilim yolunda ölen Müslümanlar da hükmen şehittirler." dedi. 

Sonraki Haber