Enkaz altından çıkarılan çocukların son durumu! Çocuklarına ulaşamayanlar ne yapacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu!

Enkaz altından çıkarılan çocukların durumu merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık depremzede çocuklar için açıklama yaptı. Bakan Yanık, enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların durumu ile ilgili bilgi verdi. Peki, Depremzede çocuklar nerede? Refakatsiz çocukların son durumu ne? Çocukları nereye teslim edilecek, kayıp çocuk var mı? Çocuklarına ulaşamayanlar ne yapacak? İşte detaylar…

Enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların son durumu sosyal medyada gündem olmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık refakatsiz çocuklar ile ilgili açıklama yaptı.

 ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILAN ÇOCUKLARIN SON DURUMU!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların da Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız çalışma çerçevesinde, Bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa 'komşusuyum, yakınıyım, akrabasıyım' diyen herhangi birine teslimi söz konusu değil. Bakanlığımıza tesliminden sonra kimlik tespitinin yapılması, ebeveynin veya akrabaların tespitinin yapılmasına müteakip çocuklarımızı güvenli bir biçimde ailelerine teslim edeceğiz." dedi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARINA ULAŞAMAYANLAR NE YAPACAK?

Bakan Yanık, depremzede çocukların ailelere teslim edileceğini belirterek şunları söyledi:

"Çocuklarımızla ilgili birkaç nokta vardı, onların da intikallerini yaptık. Şu anda yatılı kuruluşlarımızda kalan, hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızla, sakinlerimizle ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Refakatsiz çocuklar bugün çok gündem oldu. Bununla ilgili özellikle bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Deprem bölgesinde kuruluşlarımıza aldığımız, gözetimini yaptığımız çocuklarımızın sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların da Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız çalışma çerçevesinde, Bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa 'komşusuyum, yakınıyım, akrabasıyım' diyen herhangi birine teslimi söz konusu değil. Bakanlığımıza tesliminden sonra kimlik tespitinin yapılması, ebeveynin veya akrabaların tespitinin yapılmasına müteakip çocuklarımızı güvenli bir biçimde ailelerine teslim edeceğiz. Bunu özellikle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konuda hem kamuoyunda bir endişenin ve maalesef birtakım gruplarda da bir dezenformasyonun başladığını görüyoruz. Bu noktada lütfen milletimiz, aileler, ilgililer müsterih olsunlar. Çocuklarına ulaşamayan, enkazdan çıkarıldıktan sonra birbirinden haber alamayan aileler Bakanlığımızın herhangi bir birimine müracaat edebilirler. Biz gerekli koordinasyonu sağlayıp onları, eğer bizim gözetimimizde ise muhakkak buluşturmaya çalışacağız."

Sonraki Haber