Dini Bilgiler

Regaip Kandili önemi ve anlamı

Diyanet takvimine göre; 11 Ocak 2024 Perşembe günü Regaip Kandili idrak ediliyor. Üç ayların başlangıcı kabul edilen bu önemli ve anlamlı gün için araştırmalar başladı. Bu noktada; “Regaip Kandili önemi ve anlamı nedir? Regaip Kandili’nde ne oldu, faziletleri nelerdir?” sorularına yanıt aranıyor. İşte Regaip Kandili anlamı ve önemi!

Regaip Kandili ibadetleri

Regaip Kandili’nin idrak edilmesiyle birlikte üç aylar da başlamış oldu. Bu önemli ve anlamlı gecede ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar sabah saatleri itibarıyla “Regaip Kandili’nde yapılacak ibadetler nelerdir, hangi dualar okunur?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Regaip Kandili ibadetleri nelerdir, kandil gecesi neler yapılır? İşte yanıtı.

Üç aylar yarın başlıyor

Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunan aylarda, Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel geceler yer alıyor.

Haliç'te haç çıkarma töreni

Ortodoks Hristiyanların inancına göre, hazreti İsa'nın vaftiz edilişinin yıl dönümü Haliç'te kutlandı. Her yıl olduğu gibi fener Rum Patriği'nin denize attığı haç için kıyasıya bir yarış vardı. Haçı denizden çıkaran kişi, Yunanistan'dan gelen Kostas Kipros oldu.

19. Yüzyılda inşa edildi

ROMA İMPARATORLUĞU DÖNEMİNDE YERLEŞİME AÇILDIKTAN SONRA EN ÇOK GÖÇ ALAN KENTLERDEN BİRİ HALİNE GELEN İSTANBUL, TARİH BOYUNCA DİN VE KÜLTÜRLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI. 19. YÜZYILDA KUDÜS'E GİTMEK İSTEYEN RUS HACILARIN KONAKLAMALARI İÇİN HANLARIN ÇATILARINA KİLİSELER İNŞA EDİLDİ. BU ÇATI KİLİSELER, YILLARDIR İBADET ETMEK İSTEYENLERE KAPILARINI AÇIYOR.

Borobodur Tapınağı'nda Pradaksina ayini

ENDONEZYALI KEŞİŞ ADAYLARI DÜNYANIN EN BÜYÜK BUDİST TAPINAĞI BOROBUDUR'DA GELENEKSEL PRADAKSİNA RİTÜELİNE KATILDI. BİR DİZİ ETKİNLİĞİN ARDINDAN GECENİN SONUNDA GÖKYÜZÜNE BIRAKILAN DİLEK BALONLARI GÖRSEL ŞÖLEN OLUŞTURDU.

İran Başkanı Reisi: ABD, İsrail'in suç ortağıdır!

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in Gazze'de yönelik saldırılarına ve El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği son saldırısına tepki gösterrdi. Sert çıkışan Reisi, bu konuda ABD'nin İsrail'in suç ortağı olduğunu söyledi.

"64 milyar lirayı asgari ücret desteği sağladık"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "1.7 milyonun üzerinde işletmeye 64 milyar lirayı aşkın asgari ücret desteği sağladık" ifadelerine yer verdi.

Bursa'da çiftlikte köpekleri ölüme terk ettiler

Bursa'da yürekleri paramparça eden bir olay yaşandı. Bir çiftlikte 16 köpek terk edilmiş halde bulundu. İçlerinde yavruların da olduğu belirlenen cins köpekler tedavi altına alındı.

Türkiye için 10 günlük fotoğraf paylaştı

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Türkiye'nin önümüzdeki 10 gününe ilişkin yağış grafiğini içeren bir fotoğraf paylaştı. Ökten, "Önümüzdeki 10 gün beklenen toplam yağış. Yok! Hiç yağmur yok. Doğu Karadeniz'de sadece 2 damla yağmur var..." dedi.

Kurban Bayramı namazı saat kaçta?

Kurban Bayramı namazı saatleri belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 Kurban Bayramı namaz saatlerini resmi sitesi olan namazvakitleri.diyanet.gov.tr den yayınladı. Namaz vakitleri il il değişiyor. Peki bayram namazı İstanbul, Ankara ve İzmir'de saat kaçta kılınacak? İşte il il Kurban Bayram namazı vakitleri...