Dünyada yer kabuğunun altında saklı olarak bulunuyor... Yakın zamanda ihtiyacımız olabilir... 43.9 milyon kilometreküp orada

Dünyanın yüzeyinin yüzde 97,5'ini kaplayan su, bilim insanlarının yaptığın araştırmaya göre sadece Dünya'nın yüzeyinde bulunmuyor. Büyük bir kütle su, Dünya'da yer kabuğunun altında saklı olarak bulunuyor. Küresel ısınma sebebiyle suyun giderek daha önemli hale gelmesi bu araştırmayı daha da önemli hale getiriyor. Yakın zamanda ihtiyacımız olabilir. Tahminlere göre, yaklaşık 43,9 milyon metreküp orada duruyor.

Dünyanın yüzeyinin yüzde 97,5'ini kaplayan su, bilim insanlarının yaptığın araştırmaya göre sadece Dünya'nın yüzeyinde bulunmuyor. Jeofizik Araştırma Mektupları dergisinde 2021 yılında yapılan bir araştırma, Dünya'nın buz örtüleri ve buzullarından daha fazla Dünya suyunun yeraltında toprakta veya kayalardaki (yeraltı suyu olarak bilinen) gözeneklerde tutulduğunu ortaya çıkardı. Saskatchewan Üniversitesi'nden hidrojeolog ve 2021 araştırmasının baş yazarı Grant Ferguson, "Yer kabuğunda yaklaşık 43.9 milyon kilometreküp su var." dedi. Küresel ısınma sebebiyle suyun giderek daha önemli hale gelmesi bu araştırmayı daha da önemli hale getiriyor. Yakın zamanda ihtiyacımız olabilir.