Dünyanın en büyük o türde ikinci büyük canlısı... Devasa bir boyutu vardı... Kıyıya vurdu, araştırma ordusu görevlendirildi

Dünyanın en büyük o türdeki ikinci büyük canlısı, sahilde korkunç bir halde bulundu. Kıyıya vuran devasa balinanın ölümünü araştırmak üzere bölgeye araştırma ordusu yönlendirildi. Yerinde otopsi yapılan balinanın ölüm nedenini belirlemek için sahil tamamen kapatıldı. Biyolojik bir tehlike olup olmadığı hakkında henüz bir bilgiye sahip olmayan yetkililer, meraklı kişilerin hayvanın cesedine dokunmasını engelledi.

Uzmanlar, bu sabah Cornwall sahilinde bulunan dev bir balinanın cesedi üzerinde otopsi gerçekleştirdi. Newquay'deki Fistral plajında ​​ölü bulunan memelinin, 15 metrelik uzunluğuyla dünyanın en büyük ikinci balinası olduğu belirlendi. Bu sabah çekilen fotoğraflarda balinanın kumun üzerinde uzandığı, ağzının, midesinin ve yüzgecinin etrafında kan olduğu görülüyor. Bugün erken saatlerde Cornwall Wildlife Trust'tan bir gönüllü, memelinin 'patlama riskinin yüksek' olduğunu ve 'çok gazlı ve dağınık' olacağını söyledi.