Dünyanın sonu için araştırmacılar tarihi verdi... Bazıları araştırma odasından hüngür hüngür ağlayarak çıktı. Çay kaşığı ağırlığında ama bizi yok edecek

Dünyanın sonu için araştırmacılar tarih verdi. Şiddetli bir yıldız çarpışmasının ardından uzayda yayılacak ölümcül radyasyon sebebiyle Dünya'nın sonu gelebilir. Araştırmacıların keşfine göre, ortalama bir çay kaşığı büyüklüğünde ancak çok büyük bir güç taşıyor. Bu güç Dünya'nın çevresindeki ozon tabasını anında yok edecek ve 1000 yıl boyunca ultraviyole radyasyona karşı savunmasız hale getirecek.

Bilim insanları, kilonova adı verilen şiddetli yıldız çarpışmalarının, göksel bir olaydan yayılan ölümcül radyasyon (gama ışınları, kozmik ışınlar ve x-ışınları) nedeniyle gezegenimizi mahvedebileceğini keşfetti. Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign araştırmacısı Haille Perkins, Space.com'a şunları söyledi: "Dünya'nın yaklaşık 36 ışıkyılı yakınında bir nötron yıldızı birleşmesi meydana gelirse, ortaya çıkan radyasyonun yok oluş seviyesinde bir olaya neden olabileceğini bulduk."