Dünyayı eve kapatacak yeni belanın adı da belli oldu. 40 yıldan bu yana tutulan kayıtlarda inanılmaz bir şeye rastlandı. Tarih de az çok belli

Araştırmacılar daha önce dünyanın küresel ısınma nedeniyle yeni belalar ile karşı karşıya kalacağını duyurmuştu. İnsanların tarih olarak bu yaz evden fazla çıkmamasına neden olacak yeni belanın da adı belli oldu. Araştırmacılar, 40 yıldan bu yana tuttukları kayıtlarda hiç bu kadar artış görmediklerini açıkladı.

 Araştırmacılar, dünyada küresel ısınmanın etkisiyle birlikte yeni belalar ile karşılacağını özellikle son dönemde sık sık dile getirmişti. Giderek artan sıcaklıkların, buzul erimelerinin yanı sıra yeni salgın hastalıklar da gündemdeki yerini koruyor. Onlardan biri olan Dang humması, kayıt altına alınan sayılarıyla batı yarım küreyi kasıp kavuruyor. 40 yıl önce uzmanlar artan sıcaklıkların ve hızlı kentleşmenin enfeksiyonların hızını artırdığı konusunda uyarmışlardı.40 yıldan bu yana kayıt tutmayı sürdüren araştırmacılar hastalığın ilk kez bu kadar yükseldiğini buldu.